Skip to main content

Kappale kaunista elämää Perniössä

Helsingistä Perniöön muuttanut Aila Helin kertoo, että täällä voi nauttia kiireettömyydestä.

Vanhat soitinkotelot ja näyteikkunaa koristavat ulkomailta ostetut soittimet kuljettavat katsojan matkalle yrittäjä Aila Helinin elämään. Woodwinds liikkeen yrittäjä Helin perusti miehensä Matti Helinin kanssa soitinliikkeen alun perin Helsingin Punavuoreen. Vuonna 1978 perustettu yritys istui Helsingin katukuvaan täydellisesti. Vieressä oli muita soitinliikkeitä ja paljon erilaisia pieniä kivijalkapuoteja.

–Vietimme mieheni kanssa avioliiton ensimmäiset vuotemme Punavuoressa, joten halusimme perustaa sinne myös meidän yhteisen yrityksemme.

Helin muistelee, että soitinliikkeen yrittäjän arki muuttui kertaheitolla, kun Suomeen iski lama 1990-luvulla. Kortteli toisena perään hiljeni ja kivijalkaliikkeet sulkivat ovensa yksi toisensa jälkeen. Helinin pariskunta pysyi kuitenkin paikallaan. Taitava ja tunnettu huilisti Matti Helin osasi koota ja korjata erilaisia puhallinsoittimia. Miehen ammattitaidon perässä asiakkaita virtasi liikkeeseen ympäri Suomea.

Pariskunta muutti Helsingistä ensin osa-aikaisesti Perniöön ja perustivat lopulta liikkeen kylille vuonna 2013. Helsingin liike sulki ovensa 2018.

–Ensimmäiset vuodet menivät oikeastaan uudenlaiseen arkeen totutellessa. Minä asuin vielä osittain Helsingissä, mutta olin myös paljon täällä mieheni luona ja auttamassa liikkeen kanssa. Lopulta minäkin muutin tänne maaseudulle.

Jaa artikkeli: