Skip to main content

Kansallispuiston Kariholman keittokatos on toistaiseksi suljettu tulipalon vuoksi

Teijon kansallispuistossa näkyy säännöllisesti laittomasti sytytettyjä nuotioita. Kuva: Okko Salo.

Pelastuslaitos sai lauantaina ilmoituksen Matildanjärventiellä syttyneestä tulipalosta.
Paikalla suoritettu alkusammutus pelasti kuitenkin tilanteen, eikä tulipalo päässyt leviämään nuotiopaikan kattorakenteista muualle.Pelastuslaitos saapui paikalle varmistamaan tilanteen.

Tulipalo syttyi Kariholman keittokatoksessa, jossa saa metsäpalovaroituksenkin aikaan sytyttää nuotion. Metsähallitus voi kuitenkin tarvittaessa kieltää myös keittokatoksessa nuotion sytyttämisen.

Teijon kansallispuiston puistomestari Okko Salo kertoo, että mitään vakavaa vahinkoa ei onneksi sattunut.

Laittomien nuotioiden sytyttäminen on kuitenkin kansallispuistossa jatkuva ongelma, vaikka ihmisiä on ohjeistettu, mihin paikkoihin nuotion saa kansallispuistossa sytyttää.

–Sahajärven rantakalliolla oli myös nuotion jäljet, kun maanantaina kävin siellä kierroksella. Huomaamme viikoittain, että varsinkin Matildanjärven ranta-alueilla on merkkejä laittomista nuotioista. Kansallispuistoissa saa tehdä nuotion vain nuotiopaikoille, kun metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Rantakalliolle ei saa tehdä nuotiota, vaikka sataisi kaatamalla, se on ehdottomasti kiellettyä.

Kariholman keittokatos on tällä hetkellä suljettu, kun paikka kunnostetaan tulipalon jälkeen taas kuntoon. Metsähallitus tiedottaa, kun keittokatos on taas retkeilijöiden käytössä.

Jaa artikkeli: