Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillistiskin viikkofileet paistellaan tässä seuraavaksi.
***
Nimittäin kalliin kalan syömisen aikaahan tämä on, ainakin teoriassa. Kalamiehet ja – naiset repivät merestä mätiahventa sen, minkä jaksavat, ja kyytiin mahtumattomat annetaan kiitoskaupalla jollekulle onnelliselle.
Tällaisen ketjun kautta koilliskulmaankin päätyi alkuviikosta pussillinen ahvenia. Terveisiä vaan Särkisaloon.

Kun kalojen viereen poimii työmatkalla kenkälaatikollisen korvasientä, päästään harvinaisen hämmästyttävän arvonnousun pariin.
Ahvenista tekee näet fileitä parissakymmenessä minuutissa, ja ärhäkällä hellalla suunnilleen sama aika menee korvasienten keittämiseen myrkyttömäksi.

Eikä muuta kuin pannun kautta kasaamaan; fileet lautasen tuolle reunalle, korvasienikastike tuolle ja mitä lie kolmannelle. Rohkeimmat voivat katsoa, mitä ahven- tai kuhafileistä korvasienimuhennoksella jossain paremman väen kuppilassa pyydetään edes lounaslistalla.
Tuttavankaupan kamppeista tulee puolen tunnin vaivalla silkkaa gurmeeta.
***
Eipä sillä, nämä ruokatermit kuuluvat myös politiikantekoon. Tiistaina työmatkalla kuunnellussa Ylen ykkösaamussa todettiin, että juustohöyläämisen aika on nyt ohi.
Ymmärrettävää tuokin. Juustohöylästä tulevat lähinnä mieleen talous-edamista vedetyt kituliaat viipaleet, joista ei tule kuin kiukkuiseksi.
***
Satsauksia tieinfraanhan on hallituksen ennakoitu esittävän.
Maantiethän sitä ovat innostaneet kai kirjallisuuttakin tekemään. Näitä rahtikirjoja.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: