Skip to main content

Kakkosluokan ilmapallot

Terveisiä Turusta! Siellä on kaikki hyvin: Föri kulkee, kirkonkellot soivat ja kulahtaneet Eurovaalimainokset koristavat siltoja kuin pääsiäiskukat. Elämä kulkee jotakuinkin samoilla raiteilla kuin viime kesänäkin, lukuun ottamatta erästä suurta mullistusta.  Minulla on nimittäin uusi harrastus.
Minä olen kerran viikossa –bingoaja. Bingoan aina samassa paikassa, samaan aikaan ja samojen ihmisten kanssa. Ennen vappua voitin kakkosluokan ilmapalloja (!) ja sitä ennen kuulakärkikynän jonka päässä oleva kotka heiluttaa siipiään kirjoittaessa. Huolimatta näistä mahtavista palkinnoista, kyseisessä bingossa ei käydä voittojen vuoksi. Ainakin ensin ajatellaan niin. Sitten kun bingo-huutoja alkaa kuulua selän takaa ja omassa lapussa ei näy riviäkään, alkaa ärsyttää. Ensimmäiselle bingolle kaikki vielä hurraavat, mutta seuraava saa enää vaimeat aplodit. Kolmannelle buuataan ja neljännen kohdalla kahvilan perällä istuva kailottaa: ”huutava vääryys”. Lähes anteeksiantamatonta on, jos yksi ihminen saa kaksi bingoa saman illan aikana. Tällöin saman hepun ”kaikki hyvät yhdelle”- huutoon saattaa yhtyä muutamakin bingokansalainen. Kuten varmasti huomaatte, bingossa käydään yhteisöllisyyden, ei niinkään palkintojen vuoksi. Ai ei vai?
Harrastuksen hienoudesta huolimatta pelkkä bingo ei tuo elämääni tarpeeksi sisältöä, joten olenkin palannut hyttysen lailla takaisin kesän äärelle ja Perniöön – joskaan en yhtä kevyesti lennellen. Kymmenen kuukautta meni nopeasti opintojen parissa, ja jos sellainen sana olisi olemassa, olisin nyt kai sitten puolipätevä tuottaja. Opintoni Turun ammattikorkeakoulussa ovat epävirallisesti puolivälissä ja matka kohti mediatuottajan elämää jatkuu.
Onneksi maailmalla on tuottajia, jotka pitävät ainakin elokuvan saralla mainettamme yllä. Yksi näistä on perijätär Paris Hilton. Hilton toimi tähdittämänsä Pledge This! –elokuvan tuottajana, mutta Mtv3.fi:n mukaan hän myöntää ettei oikeastaan tiedä mitä tuottaja tekee. ”En tiedä, auttaa hankkimaan cooleja tyyppejä näyttelijöiksi”, arvasi Paris ja vaihtoi poikaystävää. Sen jälkeen hän avasi rakkaan päiväkirjansa syöttämällä nimensä Googleen.  Niin minäkin aina teen, jotta voin todeta maanantaina syöneeni lihapullia ja tiistaina käyneeni bingossa.
Törmäillään!

Jaa artikkeli: