Skip to main content

Käärekaupan tekoon

Tervepä terve. Toimituksen koillisterraarion viikkoruokinta suoritetaan tässä seuraavaksi.
***
Onhan niin, että on joskus vaikea päättää, mihin jyrsijään samaistuisi. Presidentti Koivisto vertasi toimittajia sopuleihin, mutta äänen voisi antaa myös oravien heimoon kuuluvalle murmelille.

Selitän. Vuonna 1993 valmistui mainio elokuva nimeltä Päiväni murmelina. Siinä televisiotoimittaja (!) saapuu pieneen kaupunkiin tekemään juttua vuotuisesta murmelipäivästä, mutta huomaa heräävänsä joka aamu samaan päivään.

Tämä tuli mieleen viime viikon lehteä tehdessä. Tiistaina klo 10 kävin jutunteossa siideritalo Lepolassa: siellä vastassa oli remontoitu vuonna 1927 valmistunut talo, hihaan kiinni käyvä ystävällinen koira, perhe jonka mies on muuttanut Suomeen toiselta puolelta maailmaa – ja ilopillerinä parivuotias tytär.

Keskiviikkona kello 10 oli sovittuna keikka Gammelbyn kouluun, joka on vuonna 1927 valmistunut remontoitava talo, jossa pihalla tuli vastaan hihaan kiinni käyvä ystävällinen koira, perhe jonka mies on muuttanut Suomeen toiselta puolelta maailmaa – ja vaunuissa kaksivuotias tytär.

Päälle päätteeksi molemmat tapaukset vielä sattuivat saman tien varrella, toinen vaan Strömman kanavan tuolla puolen ja eri puolella tietä. Eteläpuolella tietä oltiin remontissa vähän pidemmällä kyllä.
***
Tuo lakko on puhuttanut. Useimpia asia taitaa koskettaa niin, että lapsille on pitänyt laittaa eväät mukaan kouluun, eikä tätäkään tarvetta ole ollut joka koulussa.

Bisnesideanhan tämä toi mieleen. Eräässäkin lehtijutussa äiti harmitteli, miten ei ollut voinut laittaa tenaville eväsleipien väliin kinkkua ja juustoa, koska kylmätiloja ei koulussa ole ollut käytettävissä.

Hep. Vielä on markkinarakoa vanhoille sanomalehden sivuille, joihin kääriä leivät kylmävaraajan kanssa aamupäivän ajaksi. Jos nyt kieppi voipaperia löytyy avauskerrokseksi omasta takaa. Nyt alkoi lehtikorin siivoaminen lyödä leiville, sananmukaisesti.
***
Hääohjelmissa on viihdearvonsa ja etenkin tässä Neljät häät-ohjelmassa. Syvällisempää antia sarjalla ei ole, mutta tositeevee-hutun seassa tämä lienee harmittomammasta päästä.

Ohjelmassa esitellyt juhlabudjetit tietysti nuukaa oudoksuttavat ja monihan ottaa kalaaseihin lainaakin.
Selvää on, että hääpari tanssii tällöin tutun klassikkokappaleen. Vekselin ja Elinan häävalssin.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: