Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillislahden viikkopulahdus tehdään tässä seuraavaksi.
***
Edelläolevasta joku saattaa aavistaa, että koilliskulmasta lähdetään minilomalle saareen suunnilleen näillä näppäimillä, kun tätä luetaan.

Muutaman päivän talviloma on toki parempi kuin ei talvilomaa ollenkaan, ja sitä paitsi tätä on nyt liikkeellä. Radiossa kertoivat juuri, että pieni saari idässä, Japani, on virallisesti taantumassa. Selvää on, että jonkinlainen pysähtyminen tapahtuu kohta myös pienellä saarella lounaassa.

Iki-ihana Tove Jansson nyt tulisi mieleen saari- ja lounasteemasta muutenkin ja ruoka-asiasta eritoten. Jansson kuuluu tuumanneen, että kaikki hauska on hyvää vatsalle.
Toisaalta humoristien kuulee sanovan sitäkin, että ruoan on pakko olla epäterveellistä, jos se on maistuvaa.

Ja nyt sitten mennään tätä korvasienisesonkia, joka pistää miettimään, että miten joku niin myrkyllinen voi olla niin hyvää.
***
Vakavissaan puhuen korvasienet tietysti ovat huoletonta pisteltävää, kun ne käsittelee oikein eli keittää ohjeiden mukaan. Lähipäivien metsäseikkailua toivottavasti seuraa hetki ankaraa keittopuuhaa. Vanhaan hyvään kuolemanhalveksunnan aikaan tyydyttiin uskomaan, että kuivaaminenkin riittää poistamaan myrkyn sienistä, mutta tätä ei tohdi kokeilla ankarakaan lähihistoriaihminen.

Sienet nyt ovat terveellistä syötävää joka tapauksessa ja tässä erityisesti. Se jo käy työpäivän aikaisesta taukojumpasta, kun juttukeikoilta ajellessa pysähtelee milloin millekin lupaavalle traktorinuralle ruskeita herkkuja metsästämään ja kykkimään.

Asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että ensi viikolla on lehdessä ehkä vain 12 sivua.
***
Monenlaisella muovikromisomisteella ja elektroniikkahienoudella autoja markkinoidaan, mutta tähän aikaan vuodesta tärkein varuste kärryssä on paperikassi tai parikin.
***
Itämaiset hallitsijatkin tässä tulevat mieleen, kun palveluammateissa toimivien suojavarustusta katsoo. Monella on pleksi naaman edessä kuin mellakkapoliisilla tai luokkahitsaajalla konsanaan; ainakin erään valtiollisen juomakauppaketjun myyjillä on näkynyt tätä tuulilasimallia. Palvelualoillahan naamioita on perinteisesti nähty lähinnä asiakkaan puolella tiskiä, pankeissa ja näin.

Sarjakuvassa Ahmed Ahneen päähänpinttymänä oli päästä kalifiksi kalifin paikalle, mutta tällaisen pyöreäpäisen on pidettävä ilmeisesti päässään suurvisiiri.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: