Skip to main content

Juhannussalko puhtaaksi pois talven tieltä

Jarmo Vähäsilta toivottaa kyläläiset tervetulleeksi Tallbackan mäelle.

Meripirtin Kerho järjestää tulevana lauantaina Muinaistulien illan Villa Tallbackassa ja Meripirtissä. Muinaistulien ilta on koko perheen tapahtuma, jossa lapsille on järjestetty erilaisia aktiviteetteja Kapteeni Koukun seurassa. Tapahtuman avaus nähdään Meripirtissä, jossa esitetään Hannu Brusilan Aijala -elokuva. Ilta huipentuu merellä lipuvan kokon sytyttämiseen.

Kokko kasattiin viime vuonna ensimmäisen kerran ponttonin päälle ja sytytettiin loimuamaan salmien syleilyyn keskelle merta. Meripirtin Kerhon puheenjohtajan Jarmo Vähäsillan mukaan uusi malli kokolle oli menestys
–Ihmisiä oli kerääntynyt paikalle satoja katselemaan merellä roihuavaa kokkoa.

Meripirtin Kerho on järjestänyt tapahtumaa yli 30 vuotta.

–Kaikki juontaa juurensa pitkälle historiaan, kun kokkoja sytytettiin veneilijöiden merireiteille, että ihmiset näkivät eteensä pimeässä seilatessa. Olemme halunneet jatkaa perinnettä, sillä tapahtuma on vakiintunut juhla asuinseudullamme.

Villa Tallbackassa puolestaan riisutaan juhannuksena koristeltu salko puhtaaksi pois talven tieltä. Useat perinteiksi muodostuneet tavat ovat juhlakansalle merkki siitä, että kesä on väistymässä sivuun ja syksy tekee tuloaan.

Muinaistulien ilta 27.8. Kokko syttyy klo 21.30.

Jaa artikkeli: