Skip to main content

Jojoilu närästää ravintolayrittäjiä

Perniön Kebabin yrittäjä Rizah Veseli kommentoi, että ravintola noudattaa annettuja määräyksiä ja ottaa koronapassin käyttöön kello 18:00 jälkeen, sitä ennen koronapassia ei kysytä.

Valtioneuvoston esittämät uudet ravintolarajoitukset iskevät alan yrityksiin myös eteläisessä Salossa.
–Onhan tämä löysässä hirressä olemista ja rajoitukset voivat kolmen viikon päästä tiuketakin. Työntekijöidenkin kannalta tilanne on hankala. Onko töitä vai ei ole töitä, toteaa Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen.

Hän toteaa, että pikaisestikin muuttuviin ohjeistuksiin on totuttu, mutta samalla epäilyttää se, onko rauhallinen ruokaravintola viruslinko.
–Tietooni ei ole tullut, että meiltä olisi lähtenyt yhtään tartuntaa. Meillä kuitenkin istutaan rauhassa, ei tanssita pöydillä , Rantanen pohtii.

Mathildedalin Ruukkitehtaiden yrittäjä Krista Gustafsson toteaa olevansa muidenkin yrittäjien puolesta harmissaan.
Gustafsson toteaa, että yrittäjät ovat ohje-, määräys- ja suositusviidakossa ihmeissään.
–Yrittäjien pitäisi saada ajankohtainen tieto yhdeltä luukulta. Meilläkin kahvilaa koskevat ravintolarajoitukset, joulumarkkinoista linjaa avi, sitten tulevat kaupungin ja sairaanhoitopiirin ohjeet päälle, Gustafsson summaa.

Teijon Skihousen ravintolayrittäjä Tony Hellström sanoo, ettei jaksa olla enää suutuksissaan uusista rajoituksista.
–Tässä on niin paljon rajoituksia tullut päin naamaa, että en jaksa enää vihoitella.

Ravitsemusliikkeissä koronapassin käyttöä rajataan jo perjantaista 24.12. alkaen niin, että anniskelu päättyy ravitsemusliikkeissä klo 21 ja aukiolo klo 22.
Tiistaista 28.12. alkaen anniskelu päättyy klo 17 ja anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy klo 18. Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy niin ikään klo 17 ja aukiolo sallittaisiin koronapassilla 18-20.
Asiakaspaikoista voi anniskeluravintoissa olla käytössä maksimissaan 50% ja ruokaravintoloissa 75% normaalista asiakaspaikkamäärästä.

Jaa artikkeli: