Skip to main content

Jalkamiesten majat

Tervepä terve.  Toimituksen koillissääaseman viikkopakkaset mitataan tässä seuraavaksi.
***
Toivo elää: päivä alkoi pidentyä ennen joulua, ja pian valoa riittää jopa arki-iltaisin töiden jälkeen.

Kun nyt kelloja käännellään syksyin keväin, niin miksi toisaalta ei potkaistaisi koko vuodenvaihdetta vähän.   Joskus on tullut mieleen, että olisipa luontevaa, jos vuosi vaihtuisi samasta saumasta, mistä päiväkin alkaa pidentyä.  
***
Suuntaushan on se, että kaupunkien nuorista entistä harvempi ajaa ajokortin.

No, pyhien perään otti silmääni sellainen lehtijuttu, jonka mukaan nykyään rakennetaan vuokrataloja ilman autopaikkoja. Peruste on juuri se, että entistä harvemmalla on kortti ja auto.

Niin kai sitten.  Joskus tosin tulee mieleen, että päätös jättää kortti ajamatta on etäistä sukua sille, että itärajalla ei mielikseen opetella ruotsia, koska venäjänkielellä on siellä enemmän käyttöä.  Ajatuksessa on heti taustavire siitä, että itärajalta tai kehäkolmosen takaa ei  olla koskaan aikeissa lähteä toisaalle, ympyröihin joissa toisella kotimaisella tai ajotaidolla voisi olla käyttöä.  

Mielenkiintoisempaa on se, miten historia toistaa itseään. Viisi-kuusikymmentä vuotta sitten kerrostaloja rakennettiin tohinalla. Aikakautta voidaan kutsua vaikka Turun taudin akuuttivaiheeksi.
Ja katsotaanpa näiden 60-luvun kerrostaloyhtiöiden varustusta nyt:  30 asunnon talossa voi olla muutama autotalli ja pihaan sopii muutama auto. Loput saavat etsiä parkkipaikkansa mistä mielivät.

Syy olla rakentamatta autopaikkoja vuosikymmeniä sitten oli sama kuin nykyään: mitäpä niitä  perustamaan, kun ei kaikilla autojakaan ole. Ympäri käydään ja yhteen jne.
***
Joulu taitaa tosiaan olla kotimaisen homejuuston kiivainta myyntiaikaa ja varastoja täytetään nyt.
Aura-auton kertoi joku nähneensä liikenteessä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: