Skip to main content

Isot ovat teatterin saappaat, mutta puntti ei tutise

Perniöläiset Mauno Haukila ja Petteri Kallonen istuutuvat naureskellen lumen peittämiin keinuihin. Syy sille, miksi nämä aikuiset miehet kuvataan keskellä talvea lasten keinussa keinumassa, on tietenkin teatteri Provinssin ensi kesän näytelmä.

Mathildedalissa näyttämölle saapuu ensi kesänä Pikkupojat-kesäteatterituotanto, jossa Haukila näyttelee yhtä pikkupojista ja Kallonen upseeri Jäpälää.

Heitä yhdistää syksyllä alkanut teatteritaiteen perusopintokurssi Salon kansalaisopistossa.
–En ole ikinä edes käynyt katsomassa teatteria, ja nyt esiinnyn tällaisessa suomalaisessa klassikossa. Onhan se hauskaa, naurahtaa Kallonen.

Molemmilla kesäteatteritähdistä on taustallaan näyttelijäkokemusta. Kallonen on tehnyt pienen roolisuorituksen sekä Rantabaari- että Salatut elämät -sarjoissa ja Haukila puolestaan tähditti viime kesänä Kirakan kesäteatterin lavaa, vaikkakin päätyi sinne omien sanojensa mukaan sattumalta.

–Olin katsomassa kesäteatteria Vuohensaaressa. Väliajalla sitten purin tuntojani siinä kovaan ääneen, että miksi ihmeessä en ole koskaan harrastanut teatteria. Minua ei niinkään kiinnosta näyttämöllä oleminen, mutta leikki, improvisaatio ja soveltaminen.

Kuinka sattuikin, samassa pöydässä istui Kirakan kesäteatterin ohjaaja, joka sanoi Haukilalle, että onneksi olkoon, pääsit juuri kesäteatteriin.

–Sanoin että laita mikä vaan rooli, kyllä tulen. Se oli niin hieno ja hyvä kokemus, että halusin vain lisää ja siksi keksin hakea myös teatteritaiteen perusopintoihin, Haukila kertoo.

Spede Pasasen alkuperäistarinaan perustuva näytelmä on kunnianosoitus Pasasen, Simo Salmisen ja Vesa-Matti Loirin koomikkoyhteistyölle, teatteri Provinssista kerrotaan. Molemmat kesäteatterilavan tulevista tähdistä kertovat käsittelevänsä mahdollisia esiintymispaineita eri tavalla.

–Se on itselleni iso asia, että tämä teatteri on juuri tämän alkuperäisen kolmikon muistolle. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei siitä tule paineita, Petteri Kallonen toteaa.

Lue lisää Pikkupoikien tunnelmista tänään ilmestyneestä lehdestä!

Jaa artikkeli: