Skip to main content

Tervepä terve.
Toimituksen lounaiskulman kevätahava rasvataan tässä nyt seuraavaksi.
***
Siellä täällä kuohuu, kotimaisissa yrityksissä ja liitoissa näet.  Yhtä kuplivaa, Finnairia, harva yhdistää AKT:oon, vaikka kuljettamisesta siinäkin on kyse.

Finnairin matkustamoväki otti lämpöä, kun selvisi että heidän etujaan on leikelty samalla kun johtoryhmäläisille on maksettu melkoisia bonuksia. Jos  palkkiokuvio on kulkenut kuten tällä hetkellä näyttää, niin onhan tuo törkeänsorttinen juttu.
Maanantain uutisten mukaan saman talon lentäjät ovat hiljan suostuneet pieneen palkanalennukseen sekä on puhuttu näiden työn tehostamisesta.

Tämä jälkimmäinen onkin metka juttu, siis että miten tehostetaan lentäjien hommaa.  Se jos mikä kuitenkin on ihan turvallisuuden takia säänneltyä.  Lepoaikaa on oltava tietty määrä,  tietyt rutiinit on hoidettava, huvitti tai ei.   Reserviin on otettava polttoainetta säädetty annos ja tilattava jäänpoisto heti, kun vaan vähän näyttääkin siltä. 

Ajansäästökeinojakin on vaikea amatöörin keksiä; väliin Seutulasta Madeiralle menee tietty aika vaikka itkisi ja vähän enemmänkin, jos säästää talon polttoaineita ja ajelee pintakaasulla.  

No, tietysti lentoyhtiön kyseessä ollen saavutetuista eduista kiinni pitäminen on vaan viivytystaistelua.   Nykyisenkaltainen huvikseen lentely milloin minnekin on joka tapauksessa kohta tiensä päässä,  joten parempi siinä lentämisen ja tarjoiluvaunun työntämisen ohessa vaan katsoa uusiakin hommia.
***
Maakunnallisesti tietysti on jurpittanut  se, että Auran karkkitehdas aiotaan ajaa alas. Tämä tietää sitä, että suomalainen Sisu on kohta italialaissisua eli Forza-pastilli kai sitten.

No, askeihinhan on painettu äffiä tähänkin asti.

Koko sisu-sana on moneen taipunut, kun sitä miettii. Pastilli se on tietysti ja monen kylän paikallinen urheiluseura, Perniönkin. Sisu på svenska on ruotsinsuomalaisten oma radio-ohjelma ja samaa tekisi mieli sanoa urheiluseura Kemiön Sisusta. 

Melkein paikallinen kuorma-autokin on Sisu,  vaikka siihen  tuleekin osia sieltä täältä.  Suvilahden Sisu taas on lyhennettynä SuSi mutta sitä mieltä eivät Sisusta ole kuin paatuneimmat Scania-miehet.

Suomalainen sisu taas on mielikuvissa jotain kunniakasta, Suomen Sisu taas hiukan toisaikaisten keskustelupalsta netissä.
Sisupussi liittyy edelliseen ja kuormurien lisäksi niitä tehtiin tietty Karjaallakin, Sisu-busseja näet.  Kun oikein tiukka paikka tulee, voi sanoa että meni Sisu kaulaan, mutta väärän kurkun puolelle pastillia ei paranisi päästää.

Sana  liittyy myös nykyajan muotiammattiin, jonka harjoittaja kaiketi kylvää pastilleja pitkin asiakkaan kämppää.

Sisustaja, siis.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: