Skip to main content

Hyvää päivää – kirvesvartta

Mielipidekirjoitukseni (PsL 6.5.) vastine (PsL 12.5.) meni yli vajavaisen ymmärrykseni Perniön keskustalaisten tuutatessa olan takaa.
Pyysin ihmisiä lukemaan ensin mielipidekirjoitukseni ja vastineen. Saamieni kommenttien perusteella mielipidettä ei oltu luettu tai sitä ei oltu ymmärretty. En ole poliisi ja on aika kääntää uusi lehti, joten olkoon enempi arvuuttelu.

Kirjoituksessani en millään tavalla tuonut esille kokoomustaustaani, enkä kokoomuslaisten erinomaisuutta kuten vastineessa väitetään. Olisi pitänyt tehdä näin jälkikäteen ajateltuna.

Tulin kuntapolitiikkaan kahdeksan vuotta sitten sitoutumattomana ehdokkaana kokoomuksen listoilta. Äänestysalueellani Särkisalossa asui silloin 800 henkeä, joista melkoinen osa oli vailla äänioikeutta olevia lapsia ja nuoria. Äänimääräni oli 416 ja olin lehtien tituleeraama ääniharava. Äänimääräni noteerattiin valtakunnallisestikin.
Tutkimuksista selvisi, että suuri joukko perniöläisiä oli äänestänyt minua, mistä vielä kiitokseni.

Särkisalon ja etenkin Perniön kirkonkylän intressit ovat yhtäläisiä, kuten vanhusten hoivayksiköt, terveyskeskus, laboratoriopalvelut, liikennöintipalvelut, kotihoidon organisointi, hammashuolto, yläkoulu ja lukio. On luontevaa, että Särkisalon äänestysalueen edustaja voi edustaa koko eteläistä Saloa. Yhteistyö tulee jatkossa käsittääkseni tiivistymään.
Tarvitaan tilaa asialliseen keskusteluun ja työhön yhteiseksi hyväksi. Keskustan ainoana asiana oleva ahdas aluepolitiikka sopii siihen vain rajallisesti.

Kehotan lukemaan mielipiteeni 6.5. ja sen jälkeisen vastineen 12. 5. lehdessä. Lukijat tehköön itse tulkintansa. Luotan eteläisen Salon ihmisten arvostelukykyyn ja johtopäätöksiin.

Heikki Liede
kaupunginvaltuutettu (kok)

Jaa artikkeli: