Skip to main content

Hyinen Nartsi kutsuu taas

Ulla Ojanen matkalla veteen Naarjärven talvisissa maisemissa sunnuntaina. Talviuimareita oli liikkeellä jo aamuvarhain kymmenkunta. Kuva: Minna Urpo.

Hyiseen Naarjärveen pulahdetaan saunan lauteiden kautta jälleen kaksi kertaa viikossa. Naarjärven avantouimareiden kausi jäi viime vuonna totuttua lyhyemmäksi, kun Salon kaupungin omistama sauna ja pesuhuoneet olivat remontissa.

Nyt löylyihin taas pääsee ja lauteilla on riittänyt harrastajia, kertovat Naarjärvellä avannossa jo yli neljäkymmentä vuotta kastautuneet Ellen Oksanen ja Kari Korpilahti.

–Tällä kaudella meitä on lauteilla ollut keskimäärin 25-30 henkeä joka vuorolla. Voisi sanoa, että lauteet ovat olleet melko täynnä, kehaisee Korpilahti.

Oksanen aloitti avantoharrastuksen Naarjärvellä tammikuussa 1982 ja on omien sanojensa mukaan yksi iäkkäimmistä avantoharrastajista, joita paikalla käy. Into päästä avantoon ei kuitenkaan osoita laantumisen merkkejä.

–Alkuun kävin kahdesti viikossa, mutta tänä vuonna täytän jo 85 vuotta, joten en ole enää iltavuoroissa käynyt, jotta ei tarvitse pimeällä ajaa. Pienen tauon jälkeen avannossa käyminen on tuntunut todella hyvältä.

 

Lue koko juttu tämän päivän lehdestä!

Jaa artikkeli: