Skip to main content

Hattupäistä oppia

Tervepä terve. Toimituksen koillislaboratorion viikkonäytteet hävitetään tässä seuraavaksi.
***
Siispä urheilua. Kimi Räikkösen vähäsanainen tyyli on aina ilahduttanut selittelijöiden rinnalla. Nykyään, kun tyhjänkehuminen ja olemattoman kauhistelu valtaa alaa, on mainiota että jollain pitää pokeri.

Toisaalta olen alkanut epäillä, että Räikkönen on sivutyönään laatinut opasteet moottoritien valotauluihin. Niissä on samaa lakonisuutta. Viime viikollakin oli sen verran sumua, että hyvä jos pidempikeulaista mersua ajava keulatähteen asti näki. Nykysuuntauksen mukaan tällaista kuuluisi ilman muuta äimistellä lounasaikaan asti ja mennä sen jälkeen voimautumisryhmään.

Ja mitä lukikaan penkan valokylteissä tuona läpitunkemattomana aamuna: ”Tiellä paikoin sumua”.
***
Pariisin tapahtumista ei enempää, kuin että kauhea asia tietysti.
Joku ehti jo pistää netissä kiertoon kuvan parista iloisesta amissista, ja alla oli teksti, joka muistutti, että kaikki syvästi uskovaiset eivät tee järjettömiä veritekoja.

Eivät tietenkään. Sitä paitsi amissit, perinteisen elämäntavan nimiin vannovat, lierihatuissa ja tuuheassa parrassa viihtyvät pohjoisen Amerikan lahkolaiset, ovat passiivisessa vastarinnassaan jotenkin ilahduttavia tyyppejä.

Mietitäänpä nyt. Koko muu läntinen maailma kilpavarustelee itsensä ähkyyn, ja mitä tekevät nämä veijarit? Antavat piut paut koko hommalle ja köröttävät hevosella porkkanamaata harventamaan kuten tähänkin asti. Siinä on jo tyyliä.
***
Sote sitä ja tätä. Yksi vääntö liittyy työnjakoon julkisen ja yksityisen välillä.
Niin tai näin, viime viikon maakuntauutiset kertoivat uudesta influenssarokotteesta, joka lapsille on saatavana terveyskeskuksesta myös nenäsprayna. Tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole juuri käytetty. Tahtoo siis sanoa, että julkisella puolella on rehdin maine. Siellä ei sumuteta.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: