Skip to main content

Heipä hei. Toimituksen lounaiskulman ikinietoksesta tässä taas muutama lapiollinen.
Kauhomaan sitten vain.
***
Tästähän nyt on ollut puhetta, Kreikan taloudenpidosta. Alijäämä on holtiton ja tulisieluinen kansa nousee barrikadeille kun puheeksi yritetäänkään ottaa että jotain tarttis tehdä.
Entä olisiko Aasian-kokemuksia sovellettavissa tähän.  Aikanaan tsunamin jälkeen pidettiin tärkeänä, ettei Thaimaan-matkailua vähennetä – maa elää turismista ja joka kävijällä on osansa hyvinvoinnissa.
Niin, että josko nyt ei mitään keinotekoista tukemista vaan ihan sikäläisiä tuotteita ostamalla autettaisiin.  Siitä ouzosta en niin perusta, mutta jos tämä oma talkoo-osuus on kuitattavissa entistäkin määrätietoisemmalla oliivien ja vuohenjuuston syönnillä, niin mukana ollaan.
***
Entä sitten tapaus VR.  Junat eivät ole oikein kulkeneet, kiitos lumentulon ja pakkasen.
Tyytymättömyys tietysti purkautuu luokattomana käytöksenä ja tiemmä esimerkiksi konduktöörit ovat saaneet toimia sylkykuppeina.  
Ihmiset hyvät, älkää haukkuko väärää puuta. Jos oikeaa osoitetta kitkerälle palautteelle  haetaan, pitäisi katsoa ketkä ovat viime vuosikymmenien aikana olleet tekemässä päätöksiä.  
Nythän pulmana on ollut esimerkiksi sellainenkin juttu kuin  lumen pakkaantuminen radan vaihteisiin, automaattisulatuksen teho ei riitä ja harjamiehiä ei taas ole tarpeeksi paljon.
Yhtiössä on pyritty tehostamaan toimintaa ja saneerattu ja annettu lähtöpasseja jokuseen otteeseen 2000-luvunkin mittaan.  Liekö joukossa ollut sitten myös näitä raa´an työn tekijöitä joille nyt olisi hommansa.  En tarkoita, että 40 vuoden takaiseen määrään miehitystä joka pienelläkin pysäkillä  olisi mentävä, mutta kuitenkin.
Tämän sopan juuret nyt kuitenkin juontavat paljon kauemmas kuin siihen lähimpään lippukassantät…anteeksi,  hänen tilallaan onkin nyt lippuautomaatti.
***
Jotenkin kaksijakoista tuo noin muuten. Toisaalta on niin, että pitäisihän talviaikaan junain Suomessa kulkea.  Toisaalta  saaristossa alkaa jäädä väki jäätilanteen vuoksi saarroksiin, mutta siinä ei minusta ole vähääkään outoa.  
Eikä saarelaistenkaan mielestä. Siellä on hankittu pakastimet täyteen tavaraa ja tenavilta jäänee vähän koulua käymättä, loppuaika  pistetään puita pesään ja  odotellaan, josko yhteydet taas aukeaisivat.
Saaristoon muuttava, joka ei ymmärrä että näinkin saattaa käydä, olisi auttamatta väärässä. Toistaiseksi sieltä main ei vaan  ole kuulunut yhtään marinaa tilanteesta.  
***
Tulipa tuota naisten jääkiekkoakin olympiakisoista seurattua, viimeksi Ruotsi-Usa-peli.
Viihdyttävää.  Vauhtia puuttuu hiukan miesten vastaavaan verraten mutta niin myös sählinkiä.  Parhaimmillaan naisten kiekko on varsin nokkelaa.
Tietysti siitä on jo joku hermostunut, että miksi moista pitää pelata kun tasoerot ovat vielä sarjassa melkoiset.
No miksi ei.  Eikö idea ollut, että tuolla mittelevät kunkin maan parhaat ja niin edespäin.   
Kieltämättä tuo nyt on vähän länsipainotteista noin muuten, esimerkiksi Tsekiltä ei edes nyt meneillään olevissa kisoissa ole edes naisjoukkuetta.
Se, mikä tässä  on tärkeintä, on tietysti peli –ilo.  Miesten vaihtopenkillä syljeskellään verta ja hampaankappaleita ja ollaan niin mahdottoman pahapäisiä.  Naisten vaihtoaitiossa näkyy hymyileviä naamoja.  Kiitos kokomaskin, hymyissä ei ole edes aukkoja.
***
Piispantarkastus kiersi hiljan Sauvo-Karunan seurakuntaa.  Yleisöä ei ollut juuri paljon liikkeellä, mikä ei tietty ole mikään ihme. Kautta aikain ovat piispat olleet sauvoista tuttuja.
***
Joskin olkoon uskonnonvapaus ilonamme aina.
– Rabbi olla on hyvä olla, totesi eräskin.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: