Skip to main content

Filmi yltää saareen asti

Heipähän hei.
Toimituksen lounaissektorin kahakointiosaston viikkonujakka käydään nyt tässä kyllä.
***
Tuostahan nyt tietoja tipahtelee tämän tästä, Egyptin erimielisyyksistä.  Turisteja tuodaan kotiin eikä uusia tilalle viedä. 

Luulisi tietty jännittävän sen kotimatkankin sitten.   Kun nyt kerta kriittiset ajatukset leviävät ja vihan palo roihuaa, niin kuka sen sanoo ettei joku natiiveista keksisi ampua ihan väärään maaliiin ja antaa nokille matkailijoillekin.  Turistibussin kuski keksii koukkaista ojaan ihan vaan aatteen vuoksi vaikka, tai lentokoneen tankkaaja pistää sokeria tankkiin.

Toivottavasti ei, mutta yhtä kaikki riskinsä varmasti on jo evakuontimatkassa.
***
Monenlaiset ovat tavat tuoda tyytymättömyyttä julki.  Kuuntelin radiota kävelylenkillä pyhänä, ja siinä tulivat aika hyvin ilmi nämä erot. Ensin tuli erästä pitkän linjan puhelinohjelmaa ja sen perään uutiset.

Jälkimmäisessä ykkösaiheena olivat Egyptin levottomuudet.

Kontrasti aiempaan ohjelmaan oli melkoinen. Egyptissä hallintoon tyytymätön pistää pystyyn mielenosoituksen ja siinä sivussa tuikkaa muutaman auton tuleen.  Suomessa hallintoon tyytymätön soittaa sunnuntaina Kansanradioon.
***
Tulipa käväistyä maanantaina Kemiössä, kuten ohjelmaan pitäisi säännöllisesti kuulua.
Kemiönsaarella kevättalveen kuuluu piskuinen filmifestari, Fix film festival. Säännöllisesti saarella pyörii myös kunnallinen elokuvatoiminta.  Pääosin Bio Fix pyörittää filmejä Kemiön keskustassa ja Taalintehtaalla, mutta joidenkin kanssa mennään kauemmaksikin.

Annonsbladetin ilmoitus kertoi, että viime kuussa esimerkiksi tätä uutta Harry Potteria on käyty näyttämässä Rosalassa asti.

Siinä on sitä vastakkainasettelua taas.
Rosala on vajaan sadan asukkaan saaristokylä, talvella ihan varmasti pimeä ja hyinen kuten oikein onkin.  Lähin kaupunki Rosalaan on Hanko, minne välimatkaa jäitä pitkinkin on pitkälti toistakymmentä mailia.   Lähimmät mainosvalot ovat yhteysalusmatkan päässä Kasnäsissä. Harry Potter on taas jotenkin toinen ääripää, tietokonetrikeillä kuorrutettu kappale pop-kulttuuria.

Siitä ei tietysti ole pientäkään epäilystä, etteikö Rosalan lapsissa olisi koko liuta heitä, jotka Harryn seikkailut haluavat nähdä. Tietysti, kuten miljoonat lapset pitkin maailmaa muutenkin. Saaressa ollaan vähintään yhtä kiinni maailman menon syrjässä ja samoilla vehkeillä kuin kaupungissakin, ja ollaanhan sitä Rosalassa jo paljon lähempänä Tukholmaa kuin jossain Helsingissä.

Sitä tässä vaan nyt jäi kerrassaan miettimään, että miltä se sitten mahtaa tuntua istua hämärässä seuratalossa ulkosaaristossa uusinta uutta toimintarymistelyä seuraamassa, ulkona lumen pöllytessä pimeällä jäälakeudella.
***
Liukastahan se nyt pukkaa, kaduilla ja jalkakäytävillä ja talojen harjoilla.  Vanhaan hyvään aikaan keli tuotti työtä talkkareille, jollainen oli vähän joka talossa.

Ilman vahinkoja ei kai aina selvitty; livakkaa paikalta poistumista kuvaamaan joku koiranleuka kehitteli lauseen jossa talonmies lipeää.

Tähän päivään päivitettynä se lause on tietty kömpelö kuin mikä.
Vai miltä se nyt kuulostaa sanoa, että ”lähti kuin kiinteistönhuoltoyhtiön vuokratyöntekijä jäiseltä peltikatolta”.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: