Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillispaahtimon viikkotervat juodaan tässä seuraavaksi.
***
Kesähän on ruokailun kannalta ristiriitaista aikaa. Monella on pakkomielle käristää grilliksi kutsutulla alttarilla vähän kaikki, vaikka miten tekisi välillä mieli makaronilaatikkoa.
Kasvissyöjille aika on helppoa; tuoretta, kotimaista vihannesta on vähän joka marketissa tarjolla metrikaupalla. Lihanhimoa taltuttamaan on keksitty jos jonkinlaista soijasta väkerrettyä korviketta, ja ilmeisesti myös kotimaisesta öljykasvista on saatu aikaan samansorttista. Vai mitä se on se monessa kaupassa myytävä rypsipossu.
***
Salon valtuusto väänsi maanantaina pitkän illan muun muassa kouluasioista.
Keskustan ryhmästä muistutettiin, että kaupungin on pidettävä omistamistaan kiinteistöistä huoli, oli niissä toimintaa tai ei.
Niin kai sitten. Pintakäsittelyyn ei kuitenkaan haluta satsata, ei ainakaan sellaiseen että kovin kiiltävää seinää. Valtuusto ei ollut valmis lakkauttamaan kouluja.
***
Koilliskulmasta ollaan tätä luettaessa muutaman päivän pienoislomalla. Maisemista ei sen enempää kuin että autolomasta ei ole kyse. Ei siitä huolimatta, vaikka kesäisessä lastenlauluklassikossa väitetään, että isoisän ja muidenkin kesäparatiisi olisi joku peltiloota. Heleästi laulavat lapset, että vaarilla on Saabi.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: