Skip to main content

Eväät merten takaa

Tervepä terve.
Toimituksen lounaissohjon viikkokahlaukset tässä nyt taas.
***
Viikon hauskin ruokauutinen tulee Amerikasta.

Sikäläisen tutkimuksen mukaan vanha kunnon pop corn, paukkumaissinakin tunnettu, on terveellinen naposteltava.  Poppareissa on  paljon kuitua ja uuden tutkimuksen mukaan myös reilusti antioksidantteja sekä flavonoideja.  Näitä tärkeitä aineitahan on tähän asti kehotettu hankkimaan kasveista ja hedelmistä. 

Vaan eipä tuo ihme ole kun asiaa miettii. Pop corn on vain kuivattu maissinjyvä, ja maissi on tietysti kasvina terveellinen jos mikä.
No, tokihan tutkimuksen meinaama terveellisyys toteutuu vain, jos pop corn tehdään kuivalla pannulla ja vältetään suolaamasta.
Mutta mene, tiedä.  Tuo kotimainen rypsiöljykin on terveellisen maineessa kuitenkin, noinkohan tilkka sitä pilaisi paukkujyväin hyvät puolet.

Mukavaa silti, kun vanha klassikko näin saa kehuja kaikenlaisten sipsien valtakaudella.
***
Jotain ylireagointia liittyy Valko-Venäjälle vuodeksi 2014 puuhattuihin jääkiekon MM-kisoihin.   Kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki on tiemmä ollut sitä mieltä että ei saisi kisoja suunnitella sellaiseen maahan, jossa hallitsija on itsevaltias ja lätkäfani.  

No, totta on että eivät kaikki asiat ole Valko-Venäjällä hyvissä kantimissa.
Jotenkin tässä nyt silkka viihdetapahtuma tuntuu saavan suuren painoarvon. Aika vähiin käyvät  kisapaikat, jos niiden pitäisi olla moitteettomia tanhuvia nuhteettomine kansalaisineen ja kirkasotsaisine johtajineen.   Iso osa maista kuitenkin porsastelee jotenkin tai ainakin nokkamiehet tai –naiset ovat ihan kurjia tyyppejä.

Noita kisojahan viritellään täksi kevääksi Suomeen ja vasta hiljan uusseelantilainen ministeri oli ääneen sitä mieltä että ei tämäkään niin häävi maa ole: muuta ei tehtailla kuin väkivaltaa ja henkirikoksia.
Että antaa katsoa vaan, miten tämä jossain toisaalla otetaan. Näinkö ovat hallitsevan mestarin kotikisat vielä katkolla.
***
No, joka tapauksessa meille kelpaa joku tuolta tuleva.  Suomi ja Uusi-Seelanti oli pistetty vertailuun jossain ja todettu hämmästyttävä tulos: Suomesta viedään tai on viety sinne päin kännyköitä ja paluurahtina tulee lampaanlihaa.  

Tasapaino tässä tietysti säilyy ihan helposti: nykyisten kännyjen kestoikä on suunnilleen sama kuin keskikokoisen lampaanpaistin.
***
Radion Ykkösaamussakin kerrottiin, mikä maa se on maitaan tämä lammasvaltio Australian naapurissa.  Ainakin entinen siirtomaa ja kansainyhteisön jäsen edelleen.  Kuningatar on sama kuin Isolla-Britannialla. 

Poliittisessa arjessa taas on jotain yhteistä Suomen kanssa.  
Uudessa-Seelannissakin radion mukaan parlamentin istunnot televisioidaan eikä niitä katso juuri kukaan.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: