Skip to main content

Eteläinen Salo tarvitsee terveyspalvelut

Sote-uudistus on tuloillaan ja sen vaikutukset sosiaali- ja terveyspalveluihin konkretian tasolla eivät ole vielä arvioitavissa. Tässä yhteydessä on hyvä alkaa varmistelemaan sitä tosiasiaa, että koko eteläinen Salo tarvitsee terveydenhuoltopalvelut lähipalveluna Perniössä.
Sitä silmällä pitäen on puhuttava jo pitkään meitä vaivanneesta ongelmakohdasta, hammaslääkäripalveluista.
Useamman vuoden ajan meillä ei ole ollut näitä palveluita saatavana eteläisen Salon asukkaille läheltä, vaan on jouduttu ajamaan pitkiäkin matkoja Salon laidalta toiselle. On myös ollut hyvin kestämätöntä, että vanhemmat ovat joutuneet keskeyttämään työpäivänsä tai jättämään kokonaisen työpäivän välistä viedäkseen lapsensa hammashuoltoon.
Minulla itselläni on kova halu saada nämä palvelut Perniöön.
Sain myös kunnian osallistua kesällä 2019 perniöläisen vaikuttajien kanssa pohtimaan näitä palveluita yhdessä silloisen kaupunginjohtaja Lauri Innan kanssa Perniössä. Keskustelun henki oli hyvä ja olimme asiasta hyvin yksituumaisia, hammaslääkäri tarvitaan.
Kaupunginjohtaja kertoi, että kaikenlaisia kehitysmahdollisuuksia tällä saralla mietitään ja yksi ehdotus hänellä oli yhteistyö Kemiönsaaren kanssa ja hän olikin käynyt keskusteluja Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahtan kanssa, joka toimii nykyisin Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan tehtävissä.
Asian eteneminen on kuitenkin pysähtynyt jostakin kumman syystä. Lieneekö niin, että perniöläiset valtuutetut eivät ole enää tuon keskustelun jälkeen muistaneet voimallisesti tuoda meidän perniöläisten ja särkisalolaisten kantaa riittävästi esille niissä pöydissä joissa ovat istuneet.
Liikunta- ja nuorisopalvelut tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä tärkeämmässä roolissa alati muuttuvassa maailmassa.

Taro Turtiainen, vas.
varavaltuutettu
kaupunkikehityslautakunnan jäsen
Perniön vasemmistoliitto ry. pj.

Jaa artikkeli: