Skip to main content

Epidemiat ikkunassa

Tervepä terve.  Toimituksen koillisladun viikkolenkki sivakoidaan tässä seuraavaksi.
***
Vaalikeväänä esimerkiksi ministerivierailut maakunnissa ovat kyllä ylävartaloa notkistavaa ja karaisevaa talviurheilua nekin.  Jos valtioneuvoston Audin on määrä kaartaa työväen- tai seurojentalon pihaan kello kolmelta, niin toki isäntäväki ja paikallisosaston heput seisovat pakkasessa rapulla kurkottelemassa tielle päin jo varttia ennen.  
***
Noin muuten pitäisi kansanterveyden tai ainakin oman terveyden nimissä käydä kuikuilemassa päiväkotien ovilla.

Tarkoitan sitä, että joissain päiväkodeissa on ulko-ovessa lappu, jossa ystävällisesti kerrotaan, mitä tauteja on milloinkin liikkeellä. Päiväkodeissahan nuhakuumeet sun muut leviävät vastustamattomasti.

Tähän asti olen törmännyt ainakin flunssasta ja vatsataudeista kertoviin tiedonantoihin ja sattumoisin vielä lusinut viikon sisään läpi molemmat.  Ei kai tässä auta kuin tehdä taas päiväkotivierailu, niin tietääpä sitten mihin varautua seuraavaksi.    
***
Verenkiertohan talviliikunnalla edistetään.  Sillä taas ei ole mitään tekoa sen kanssa, että alkuviikosta jälleen puheeksi noussut ajatus keskioluen siirtämisestä maitokaupoista Alkoihin sai monessa tuvassa veren kiehahtamaan.
***
Jos ja kun nämä tällaiset ajatukset koskaan toteutuisivat, kävisi kosijamiehillä kaiketikin vain hyvä tuuri.
Kukaan ei saisi jatkossa ainakaan sikspakkeja.
 ***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: