Skip to main content

Ensi-ilta lähestyy

Tervepä terve.  Toimituksen koillisteatterin viikko-ohjelmistosta kerrotaan tässä seuraavaksi. 
***
Pienellä näyttämöllämme syksyn uutisiin pohjautuva tragikomedia ”Taistelu jäisestä maasta” James Bondin ja komisario Palmun hengessä. Suurvaltajohtaja haluaisi ostaa toisille kuuluvan alueen ja tästä seuraa sanailua pikaviestipalvelussa yli valtameren.  Näe, miten vanhan liiton öykkäröinti muuttuu huvittavasta naurettavaksi ja jännitä sitä, selvittääkö yrmeä komisario älypuhelimen sormenjäljistä, kuka presidentin twiitit todella kirjoittaa.  Johtavatko jäljet öljy-yhtiön kulmahuoneeseen, asevarikolle vai pihavajaan!  

***
Suurella näyttämöllämme kumpuaa päivän uutisista tragedia ”Taistelu palavasta maasta” öykkäröinnin hengessä ja Kummelin Kouhiaa kunnioittaen.  Eteläamerikkalainen presidentti varmistelee omaa äänisaalistaan ja poltattaa sademetsää.  Savu peittää maan ja happea tuottavaa metsää häviää, joten takaamme, että tätä katsellessa ottaa henkeen muuallakin kuin tupakkahuoneessa!

***
Lämpiössämme satiirinen komedia Kyllä, ministerin ja Monty Pythonin hengessä. ”Taistelu hyvinvoinnista” kertoo satiirin keinoin, miten palturia lehteen kirjoittamalla voi nousta lopulta pääministeriksi ja pelkällä jääräpäisyydellä saattaa liriin oman kansakuntansa ja koko joukon muitakin.   Kuka ajautuu vararikkoon, keneltä loppuvat lääkkeet kesken.  Varaudu passintarkastukseen ovella. Sisäänkäynti pääovista, uloskäyntien päällä (br)exit-kyltit.

***
Kesäteatterimme ohjelmisto on valmistumassa. Öykkäröinnin ja vierassatamien hengessä esitämme näytelmän Lännen Median uutiseen arktisen alueen matkailuun pohjautuen.  ”Kun on pakko tunkea joka paikkaan” -kamarinäytelmä kuvaa tilannetta, jossa joukko vakavaraisia matkustaa loistoristeilijällä jäävuoria katselemaan. Näytelmä on sovitettavissa kaikkiin niihin matkailukohteisiin, joissa paikkakuntaa tärkeämpää on näkyä muille ja että tarjoilu pelaa.  Selfiekeppejä jaetaan lipunmyynnissä. 

***
Koko perheen näytelmänä esitetään luontoteemainen ”Avaa, sulje, ahdistu ja älä”. Se kertoo siitä, miten yhtä tärkeää on avata sanomalehti kuin teatterinkin ovi ja molemmat pitää myös sulkea, kun on saanut ajattelemisen aihetta.   Dialogin keinoin korostetaan, että sanomalehdistä ei ole väärin vähän murehtuakin, syksyn lehdet kyllä maatuvat eliöiden ruoaksi haravoimattakin.  Väliajalla askartelemme siilinpesiä. Onpa edes joku, joka saa tuhista tyytyväisenä. 

***
Heip. 

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: