Skip to main content

Elinvoimaisuus on valinta

Viime viikon Perniönseudun lehdessä kokoomustaustainen valtuutettu Heikki Liede esitteli vastakkainasettelua ”hyviin” ja ”ei-niin-hyviin” kuntapäättäjiin. Kirjoittajalla oli tarve tuoda näkemyksensä esille lehtikirjoituksessa.

Kirjoituksessa käveltiin räikeästi kuntalaispäätännässä äänestäjien oman harkintakyvyn yli. Kirjoittaja myös omi omalle puolueelleen asiantuntemuksen ja kokonaisuuksien hallinnan. Kyytiä saivat edellisten vaalien äänestyskäyttäytymiset. Vapautusta kuitenkin sai edellisten vaalien väistyvä ääniharava, sen sijaan tulevien vaalien kilpailevien puolueiden ennakoituja ääniharavia oli yritys ryvettää.

Ne puolueet, joissa ei varsinaisia ääniharavia ole, vaan käytännössä jokainen ehdokas kerää äänensä itse, jäivät käsittelystä pois.

Meistä kirjoituksen edustama puhetapa ei ole rakentava. Toivomme yhteyttä rakentavaa keskustelua ja ihmisyyttä kunnioittavaa asennetta kaikilta poliittisilta toimijoilta.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista yhdessä. Eri taustoilla ja eri kokemuksella sekä eri kokemusasiantuntijuudella varustetut ihmiset kokoontuvat ja miettivät yhdessä keinoja ratkaista yhteisiä asioita. Kaikkea tietoa ei kenelläkään ole, vaan se on yhteistyön tulos.
On mahdollista tehdä työtä yhdessä hyvässä hengessä erilaisuutta kunnioittaen ja jokaisen vahvuuksia arvostaen. Politiikka ei ole kilpajuoksua eikä hätäistä peliä, vaan pitkäjänteistä ja periksiantamatonta työskentelyä yhteisesti valittujen päämäärien eteen.

Me allekirjoittaneet uskomme ylisukupolvisuuteen. Uudet tulokkaat ovat enemmän kuin tervetulleita. Arvostamme pitkän linjan poliittista kokemusta sekä uusia katsantokantoja. Kaikki näkevät yhteisen tilanteemme eri näkökulmista. Missä ollaan oltu, missä ollaan nyt, ja minne ollaan menossa. On tärkeää, että näkemys tulevasta suunnasta on yhteinen.

Esimerkiksi meitä allekirjoittaneita yhdistää rakkaus kotiseutuun, jossa meillä on jo vahvat juuret ja jonne aiomme juuremme kasvattaa. Jaamme myös huolen Perniön peruspalveluista eteläisen Salon aluekeskuksena. Politiikka sanana merkitsee alun perin yhteisten asioiden hoitamista yhdessä ja lähtökohtaisesti se on vain ja ainoastaan hyvää. Hyvällä yhteistyöllä saadaan paljon aikaan.

Toivomme rakentavia ja toimivia vaaleja, joissa kuntalaisten ääni pääsee aidosti kuuluville. On paljon hyviä ja yhteistyökykyisiä ehdokkaita eri puolueista, jotka haluavat jokainen alueellisen yhdenvertaisuuden kautta koko Salon elinvoimaisuutta. Jokainen kuntalainen määrittelee itse, millainen hänestä on hyvä kuntapäättäjä.

Tauno Kanerva 
Valtuutettu ja kuntavaaliehdokas
keskusta

Katihanna Heikkinen 
Kuntavaaliehdokas
keskusta

Jaa artikkeli: