Skip to main content

Edes joku liikkuu

Tervepä terve. Toimituksen koillisrannan viikkotuulet mitataan tässä seuraavaksi.
***
Sitähän nimittäin on riittänyt. Joskus tuntuu, että kehtaako sitä sanoakaan nauttivansa kunnon puhurista, kun tietää että myrskyssä piilee aina vahingon mahdollisuus.

Yksi onnettomuus kirjattiin viikonloppuna Ahvenanmaalla, missä Vikingin autolautta karahti rantaan. Lehtitietojen mukaan kyseessä oli todella yhteensattumien summa työläissä olosuhteissa.

Mutta tämä pisti miettimään tiedottajia, jotka turhan harvoin kai saavat kehuja. Onpa ilmennyt varsinaista toimittajien ja tiedottajien vastakkainasetteluakin ja joillain paikkakunnilla närästää esimerkiksi se, että kaupungin tiedotusosasto pyrkii astumaan lehden varpaille.

Toisaalta kiitokseenkin saa olla aihetta ja on.
Itselle läheisimmät alan ihmiset löytyvät Salon kaupungista ja viestintäpäällikkö Teija Järvelä joukkoineen hoitaa asioita mallikkaasti. Tietoa on löytynyt yleensä niin rivakasti kuin sillä hetkellä mahdollista. Maanantaina valtuuston kokouksen alku tökki teknisen pulmien vuoksi ja tieto tästä kulki toimituksen suuntaan pyytämättä jos ei yllätyksenä.

Monestihan tiedottaja on tietäjä itsekin. Aina ilahduttaa esimerkiksi tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tiedottaja Anne Liljeström, joka on loistoesiintyjä ja avaruuden ilmöiden sanallistaja.

Oikeastaan vain se on sanallistamatta, mistä on kyse. Taivaan asioista puhuminen voisi viedä mietteet kirkolliseen suuntaan, mutta kun tästä ei ole kyse niin mistä sitten. Ei ihan maallisistakaan, kun kerran aiheet löytyvät jostain ilmakehän tuolta puolen.

Sitten on meriteollisuus ja merenkulku. Telakkayhtiö Meyerin viestintäpäällikkö Tapani Mylly kommentoi monesti ja monenlaisia ja parempi niin kuin ei kommentteja ollenkaan vaikka joku voisi johtoryhmääkin kaivata langan päähän.

Varsinaisesti ajatuskulun käynnisti kuitenkin varustamoyhtiö Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström, jolle tuli omistettua lämmin miete lauantaina.

Uutisväki tietysti on töissä aina ja jos autolautta karahtaa rantaan, siitä pitää kertoa heti eli toisessa päässä pitäisi tiedottajan olla hereillä.

Ajankohta se tässä vain jäi mieleen: lauantain illansuu on viikossa monesti tasan se hetki, jolloin sitä on kansalainen lämmittänyt ensin glögin ja sitten saunan.

Pieni poru voisi päästä, jos samalla sekunnilla kuuluu kaksi ääntä. Ensin kolahdus, kun tohvelit lentävät saunan porstuaan ja sen jälkeen kilahdus puhelimesta, joka kertoo että alus on kivellä, alapa laatia tiedotetta ja vastailla puhelimeen. Näin sitten kävikin.

Hyvä, että edes tieto kulkee silloin kuin lauttavuorot eivät.

***
Pienestä on joskus kiinni. Niin kuin nyt noissa joulunalustapahtumissa. Säistä riippuu paljon ja siinä on iso ero, onko luvassa riehapäiväksi kaksi metriä sekunnissa tuulta vai lunta.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: