Skip to main content

Avantorallia Särkisalossa: ”Olohan on aina hyvä avannon jälkeen”

Päättäväisesti veteen ja ripeästi ylös, on Marita Nummi-Wikströmin linja.

Hiihtoloman alkajaisiksi salolaisilla oli mahdollisuus kiertää Avantoralli-tapahtumassa viikonlopun ajan.
Avantoralliin kuului Salon torin lauantaisen päätapahtuman lisäksi yhdeksän avantopistettä pitkin kaupunkia lauantaina ja sunnuntaina.

Särkisalon pisteellä uimareita riitti pitkin päivää. Ylöstalon Näsinlinnassa uimarille oli tarjolla avannon lisäksi mm. telttasauna ja mahdollisuus pilkkiä.
Turusta Särkisalon avantoon matkannut Marja-Leena Myllylä kertoi telttasaunan lauteelta kokeneen avantouimarin ajatuksia:
-En minä fanaatikoksi itseäni lue, mutta olen kova uimaan. Olohan on aina hyvä avannossa käynnin jälkeen.

Myllylä nauttii ympärivuotisesta uinnista ja se on vaivatonta: Turun avantouimareiden sauna sijaitsee 500 metrin päässä omasta kodista.
Avantouimareilla etiikka kulkee Myllylän mukaan seuraavasti: Kokemus aloitetaan vedestä, saunan vuoro tulee vasta sen jälkeen. Sitten vuoron perään uimaan ja saunaan, mutta avantoon taas lopetetaan.
-Avantokengät, hanskat ja pipo, niillä pärjää, Myllylä kertoo talviuimarin tärkeimmistä varusteista.

Marja-Leena Myllylä saapui Förbyhyn telttasaunomaan Turusta.

Särkisalolaiset Juha Wikström ja Marita Nummi-Wikström piipahtivat avannossa iltapäivällä. Muita rallipisteitä ei tällä erää aiottu kiertää. Kysyttäessä oikeaoppista tapaa mennä avantoon, ohje oli hyvin yksinkertainen: Veteen mennään päättäväisesti ja poistutaan nopeasti.
-Aamu alkoi telttasaunan rakentamisella ja avannon teolla, Hilkka Karimo ja Erkki Pihlava kertovat.

Alkuperäinen suunnitelma oli pitää uinnit Niksaaren saunalla. Saunan ollessa remontissa tapahtuma siirrettiin Näsinlinnaan.
Lauantain hyisessä merituulessa Erkki Pihlava totesi, että onneksi aamulla sai lämmön pintaan: 50 senttistä jäätä sai kairata auki hyvän tovin.

Puolimetrisessä jäässä riitti avannontekijälle työtä, kertoi Hilkka Karimo.

Jaa artikkeli: