Skip to main content

Arvosanat kovalla työllä, lakki arvonnalla

Emmi Poso on yksi Perniön lukion 24 ylioppilaasta.

Ensi viikolla valkolakin päähänsä painava perniöläinen Emmi Poso tähtää tulevaisuudessa psykologianopintoihin, haaveenaan Jyväskylän ja Turun yliopistot.

Poson ei tarvinnut valmistumistaan jännittää eikä arvosanoista ollut pelkoa. Kolmesta aineesta hän kirjoitti arvosanan M. Hän kertoo näiden jääneen ihan muutaman pisteen päähän arvosanasta E, joka oli hieman harmittanut. Lisäksi ylioppilastodistuksesta löytyy ainakin yksi E, sekä inhokkiaineesta ruotsista saavutettu C. Poso kertoo olevansa todella tyytyväinen ja ylpeä suorituksestaan.
–Olen tosi ylpeä sekä itsestäni että muista luokkalaisistani. Kirjoitukset ovat todella raskas puristus, eikä millään tavalla helppo homma. Ei ole ollenkaan itsestäänselvyys, että niistä näin hyvin selviää, Poso selittää.

Juhlavalmistelut ovat Emmi Poson kotona jo täydessä vauhdissa ja kutsut on lähetetty heti, kun tulokset saapuivat. Lakkikin on odottanut hyllyllä juhlia jo pidemmän aikaa.
–Voitin itseasiassa lakin arvonnasta. Kaveri oli osallistunut Instagramissa arvontaan ja voitettiin sieltä molemmille lakit, Poso naureskelee.

Päällimmäisenä muistona lukiosta Posolle nousee ensimmäisenä mieleen penkkarit. He olivat ystävänsä kanssa pukeutuneet elokuvan Monsterit Oy hahmoiksi. Lisäksi Poso kertoo muistelevansa tulevaisuudessa yleisesti lukion arkea, jota sai viettää jatkuvasti kavereiden kanssa.
–Meillä oli todella loistava ilmapiiri ja yhteishenki sekä luokan että myös opettajien ja koko koulun kesken, Poso kertoo.

Myös pandemian keskellä aloitettu lukiovuosi selätettiin oppilaiden ja opettajien yhteistyöllä. Poso kertoo, että opettajilta löytyi aina aikaa ja halua auttaa, kun sille oli tarvetta. <

Koko juttu 25.5. painetussa ja digilehdessä. 

Jaa artikkeli: