Skip to main content

Aprillipila: Perniönjoen ylittävän sillan alle ylellinen saukkojentarkkailupiste

Tarkkailupistettä ei tule sillan alle, vaikka toimitus näin haluaisi. Saukkouutinen oli Perkkarin aprillipila.

Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle! 

Perniönseudun Lehti pilaili torstaina 1.4.2021 julkaisemalla aprillijutun saukkojen tarkkailupaikasta, joka rakennettaisiin Perniönjoen ylittävän sillan alle. Näin ei kuitenkaan ole, vaikka toimituksemme pitääkin kovasti saukoista!  Lue lehden aprillipila vielä alta, jos haluat nauraa kunnolla: 

Perniönjoen ylittävän sillan alunen on vuosien ajan houkutellut nuoria aikaa viettämään.

Nyt asiaan on tulossa muutos, sillä paikka valjastetaan muuhun käyttöön.

Perniönjoen saukkokanta vahvistuu jatkuvasti ja jatkossa keskellä kylää viihtyvää saukkoperhettä pääsee tarkkailemaan sillan alle toteutettavasta tarkkailupisteestä.

–Suunnitteilla on lasiseinäinen, muutaman hengen vetoinen tila, johon tulisi lämmitys ja istumapaikat niin, että elämää joella jaksaa seurata pidempäänkin, toteaa hankkeen takana olevan Huhtikuun ensimmäisen päivän säätiön asiamies Sanna Ukkonen.

Mahdollista on myös, että tilaa vuokraavat jatkossa kansainväliset tutkijat, sillä kirkonkylämiljööseen asettuneiden saukkojen arvellaan olevan Pohjois-Amerikasta tullutta uutta kantaa, joiden käytöstä halutaan tarkkailla.

–Siinä on varmasti potentiaalia myös matkailulle.   On ollut jo kiinnostuneiden yrittäjien kanssa puhetta siitä, että samassa yhteydessä voisi toimia leipomo, joka tekee saukkoleivoksia ja ompelimo, joka tekee Perniönjoen saukon kuvalla varustettuja paitoja ja osa tuotosta ohjattaisiin saukkojen hyvinvoinnin edistämiseen, asiamies kertoo.

Tarkoituksena on, että toteutettava rakennelma olisi huippuarkkitehtuuria ja se muistuttaisi saukon ominaispiirteistä.

–Rakennelmasta voi löytää saukon muotoja, on häntä ja soukka yleisolemus ja pintaan tulee myös saukon tapaista tummaa karvaa, lupaa asiamies.

Suunnitellut tulvasuojeluhankkeet eivät tätä kantaa häiritse, sillä ennen töiden alkua säätiö rakentaa saukolle oleilupaikkoja alajuoksulle.

Hanketta esitellään kiinnostuneille tänään torstaina kello 13 alkavassa tilaisuudessa sillan alla.  Tilaisuuden tarjoilu muistuttaa saukkojen ominaispiirteistä; mukaansa voi hankkia kalapiirakkaa.

 

Juttua muokattu 1.4.2021 klo 13:50.

Jaa artikkeli: