Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskuusen alta herätään tässä seuraavaksi.
***
Marketeissa ja radiossa joulu on alkanut aikaa sitten, vaan ei tässä valiteta. On niin, että osa perinteisistä joululauluista osuu maaliin.

Me käymme joulun viettohon-kappaleen sanoittaja on osannut pukea sanoiksi sen, että alaikäisten pikkujoulujuhlintaa on pidettävä silmällä, tai käy kuten laulussa: ”Laps hankeen hukkuu, unhoittuu”.

Vielä parempi on renkutus hyppivistä tonttu-ukoista. Kesken kaiken teksti toteaa: ”Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä”. Monihan toivoo samaa joulukuisessa säkkipimeydessä ja vesisateessa kahlatessaan kauppaan tarjousmakaronia ostamaan.

Sellaisia lauluja on vain vähän, joissa ollaan työpaikalla. Kummeli väänsi takavuosina viisun, joka sivusi poliisiaseman joulua, mutta paljon puuttuu. Missä on jenkka hukkakaurantarkastajan joulusta tai tango katsastusinsinöörin tapanintansseista.
***
Joulun alla uurastaviin ammattilaisiin kuuluvat kylmäköt, joiden aikaansaannoksia pitää pöydästä löytymän. Laatu on useimmin korkea. Siinä on kyse vain leukailusta, jos todetaan, että kalan munat ovat mätiä.
***
Joulun alennusmyynnitkin ovat jo alkaneet. Osta kuusi, maksa yksi, letkautti eräskin puukauppias.
***
Myyjäisiä riittää. Monelle seuralle tai yhdistykselle joulun myyntikojusta tulee iso siivu vuoden tuloista.
Pettymys koettiin soteveteraanien tiskillä. Tarjolla olleiden hallintohimmeleiden hinta ei noussutkaan odotetusti. Tämä johtui siitä, että niistä ei tullutkaan harvinaisia keräilykappaleita.
***
Hyvää joulua.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: