Saisiko olla omena-pihlajanmarjahilloa tai omenamehuun leivottua saaristolaisleipää? Perniön kunnantalon takapihan kekrimarkkinoilta niitäkin löytyi lauantaina.
Salon keskustassa asuva Sirkka Myllymäki otti syksyisen pihlajanmarjan käyttöön hillon teossa niin, että puolenpäivään mennessä purkkeja oli jäljellä enää yksi. Reseptikään ei ole salaisuus. Hänen pöydältään löytyi myös mm. kantarelleja, puolukoita ja itsetehtyjä mehuja sekä pullaa.
– Ensi viikolla on taas uudet markkinat Särkisalossa, iloitsi Myllymäki, joka on pitkään käynyt myymässä tuotteitaan myös Perniön torilla perjantaisin.
– Miesystäväni kun asuu tuossa Knaapilassa, niin hänen luonaan tulee viikonloppuja vietettyä.
Ylönkylässä asuva Mika Virtanen on innokas markkinaleipoja.
– Aloin tehdä saaristolaisleivänkin omenamehuun, kun monet kaipasivat nimenomaan laktoosittomia tuotteita, hän kertoi.
Pasi Pohjolainen lähti Virtasen kojulta sämpyläpussien kanssa.
– Jos on kylässä jonkunlaiset markkinat, niin pitäähän siellä käydä! Kaksi makkaraa tuli jo syötyä, eiköhän näillä lähde loppu nälkä, hän myhäili.