Skip to main content

Monen harrastus-ja virkistystilan ovi aukeaa

Kirjastot palvelevat edelleen normaalien aukioloaikojen mukaan, mutta yleisötilaisuuksia niissä ei edelleenkään järjestetä.


Lounais-Suomen aluehallintoviraston perjantainen päätös avaa harrastus- ja virkistystiloja.

Päätös sallii myös yleisötilaisuuksien jatkamisen, tosin edelleen puolella suurimmasta sallitusta  osallistujamäärästä.  Näin esimerkiksi teatterit voivat jatkaa toimintaansa, kunhan istuimista on puolet tyhjänä.

Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan jää edelleen voimaan määräys, joka velvoittaa erilaisten asiakas- ja yleisötilojen hallinnoijat ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Salossa ryhmäliikunta ja joukkueurheilu jatkuvat niin, että aikuisten vuorot ovat käytettävissä maanantaista alkaen.  Uimahallissa rajataan asiakamäärää, mutta koronapassai ei vaadita. Kuntosaleissa toimitaan samoin.  Ohjatussa liikunnassa viikolla viisi käynnistyvät aikuisten ohjattu vesiliikunta ja lasten uinnit, aikuisten ohjattu saliliikunta käynnistyy viikolla kuusi

Musiikkiopistossa yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena, nuorten orkesterit jaetaan pienempiin kokoonpanoihin. Teoriaopinnot jatkuvat etänä.

Kansalaisopistossa käynnistyvät viikolla viisi aikataulujen mukaisesti aikuisten kuoro-ja yhteislaulut sekä teatteri-ja sirkuskurssit.

Kirjastot palvelevat muuten normaalisti, mutta yleisötapahtumia ei järjestetä. Kulttuuritila Näkkäri pysyy tauolla helmikuun.

Museot valvovat tilojen asiakasmäärää tarvittavan väljyyden varmistamiseksi.

Rajoitukset eivät koske nuorisotilatoimintaa.

Ravintoloiden osalta valtioneuvosto on linjannut, että rajoituksia kevennetään osin.

Alkoholia päätoimisesti tarjoilevissa ravintoloissa anniskelu päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 18 asti. Ruokapainotteiset ravintolat saavat jatkossa anniskella klo 20 asti ja pitää ravintolan auki ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 21 asti.

Ravitsemisliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa ssa käytössä on 75 % asiakaspaikoista.

 

 

Jaa artikkeli: