Skip to main content

Zumba koukuttaa kylillä ja keskustoissa

Zumba on saanut pauloihinsa Suomen naiset, eikä Perniön seutu ole poikkeus. Lantio liikkuu ja vartalo muuttuu käärmemäisen joustavaksi zumbassa.
Lantiota veivataan ja nopeita jalkakuvioita treenataan lattarimusiikin tahtiin nyt myös Ylikulman yhteistalolla maanantaisin.
Perniön liikuntahalli taas täyttyy tiistaisin zumbaajista.  Suurimmillaan väkimäärä on ollut 97, pienimmilläänkin 75. Jo nyt on päätetty, että zumba jatkuu syksyllä kahdessa liikuntahallin lohkossa torstai-iltaisin.
Sisäliikunta pysähtyy yleensä kesän alkaessa kuin seinään, mutta ei zumba.
– Tunteja voisi periaatteessa pitää myös ulkona, mutta vielä en ole sitä kokeillut, sanoo Ylikulmalla tunteja pitävä Katja Pirhonen.

Harjoituksia seuraamaan tuleva jää katsomaan lajin käärmemäistä liikehdintää. Pirhosen ja edistyneempien harrastajien meno näyttää siltä kuin selkäranka ja nivelet olisivat korvautuneet paljon joustavammalla kudoksella.
Särkisalossa asuva Anu Saarelainen hurahti zumbaan lopputalvesta. Nyt hän treenaa jo kolmessa eri zumbaryhmässä joka viikko. Ylikulman ja Perniön lisäksi hän käy tunneilla Salossa.
– Hyvin tämä onnistuu työjuttujen ohessa. Välillä ehdin viemään pojatkin jalkapalloharjoituksiin.
Saarelainen käy Ylikulman ja Perniön liikuntahallin zumbassa samalla kyydillä ystävänsä Kitta Heinosen kanssa.
– Ihanin liikuntamuoto ever, toteavat naiset melkein yhdestä suusta.

Koko juttu luettavissa uusimmassa Perniönseudun Lehdessä

Jaa artikkeli: