Skip to main content

Yritystuki on apua kehittämiseen

Sanna Katajainen on saanut viime viikot vastailla muiden yrittäjien kysymyksiin. Oma kalenteri tyhjeni kevään osalta melkein yhdessä yössä. Sanna Katajainen on saman tilanteen edessä kuin maan muutkin matkailuyrittäjät; kevään varaukset sulivat yhdessä yössä ja kalenterissa on tyhjää, vaikka savusaunassa vielä perhevuorot jatkuvatkin.
Puhelin ei silti ole hiljentynyt. Perniöläinen taloushallinnon yritys Oikia ostaa sauvolaiselta Katajaiselta nyt asiakkailleen neuvontapalvelua yritystukiasioissa.

Ely-keskukset tiedottivat vastikään uudesta tuesta 1-5 hengen yrityksille ja Katajainen on nyt vastaillut juuri tämän kokoluokan yritysten vetäjien kysymyksiin.
Lähtökohta on se, että tuki ei ole rahaa elämiseen ja laskujenmaksuun vaan tukea voi hakea tilanneanalyysin tekemiseen ja suunnitteluun sekä kehityshankkeisiin.
–Ykköskysymys on se, että jos ei nykyinen elinkeino onnistu, mitä muuta voisi tehdä. Etenkin miehille pitäisi joskus sanoa, että ottaa sen puoli pulloa konjakkia ja miettii sitten, mitä se muu voisi olla, Katajainen toteaa.

Katajainen itse haki tukea heti sen avauduttua ja aikoo käyttää hiljaisen ajan verkkokaupan kehittämiseen ja jo toisen villiyrttikirjansa kirjoittamiseen ja käännättämiseen. Yhtä lailla se jokin uusi voisi olla lisäkouluttautumista.

 

Katajainen rohkaisee yrittäjiä olemaan  yhteyksissä tarvittaviin tahoihin. Esimerkiksi vakuutusyhtiöiden ja pankkien kanssa on parempi neuvotella muun muassa maksusuunnitelmien muuttamisesta mieluummin ajoissa kuin liian myöhään.
Varsinais-Suomessa tukihakemuksia Ely-keskukselle tuli maanantai-iltapäivään mennessä lähes 740. Koko maassa hakemuksia oli jätetty 7850.

Koko juttu 9.4. lehdessä.

Jaa artikkeli: