Skip to main content

Yrittäjäyhdistys pitää yrittäjät vireessä

Riikka Laakio vetää Perniön-Särkisalon yrittäjäyhdistystä. Riikka Laakio asettuu valokuvaan keskellä Perniön kirkonkylää. Taustalle saisi joko yritysten mainostolpan tai sitten rivin tyhjiä näyteikkunoita.
–Tyhjää on, ja se tietysti huolestuttaa, toteaa Perniön-Särkisalon yrittäjät ry:n uusi puheenjohtaja.

Pimeiden ikkunoiden rinnalla on kuitenkin koko joukko toimivia yrityksiä ja niiden yrittäjien hyvinvoinnista huolehtiminen on paikallisyhdistyksen keskeistä tekemistä, linjaa Laakio.
–Kun yrittäjä voi hyvin, tulee niitä uusia ideoita ja jaksamista ja sitä kautta sitten lisää kauppaakin. Se siellä kuitenkin aina on pohjalla, Laakio miettii.

Hän vetää taloushallinnon ratkaisutoimisto Oikiaa, jolla on toimipisteet Perniön lisäksi Sauvossa ja nyt myös Kemiössä. Laakio toteaa, että sähköisen kirjanpidon aikanakin kasvokkainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on monesti erittäin paikallaan.  Samaa hän toivoo yrittäjäyhdistykseltä: suunnitteilla on jo ensi viikolle vapaamuotoinen ”kahden kaljan kokous”, jossa ei ole varsinaista esityslistaa; tarkoituksena on ennemminkin istua yhteen pöytään ja jutella, mitä tekemistä yrittäjät yhdessä keksisivät, mikä on hyvin ja mistä kiikastaa.
–Mitä yrittäjät haluavat. Kaikilla on tietysti kiire, mutta yhdessä eteenpäin pitäisi mennä.

Tervetulleita tapaamiseen ovat yrittäjät toimialaan katsomatta ja Laakio rohkaisee mukaan myös nuorempia yrittäjiä, joita alueella toki on.

Hän puhuu verkostoitumisen puolesta muutenkin. Laakion keskiviikkoaamut vie Salon BNI-ryhmä; kyseessä on maailmanlaajuinen suositusorganisaatio. Käytännössä kyse on siitä, että ryhmän jäsenet suosittelevat asiakkaita toisilleen puolentoista tunnin aamiaistapaamisen aikana.

Koko juttu 12.3. lehdessä!

Jaa artikkeli: