Skip to main content

Ylioppilaat saivat vihdoin juhlansa ja ruusunsa

Perniön lukion ylioppilaat eivät olleet enää niin kovin vakavia päästyään juhlasalista pihalle kuvattavaksi.

Perniön lukiossa nähtiin lauantaina paljon hymyileviä ilmeitä. Ylioppilaat ja heidän läheisensä saivat kesän kestäneen odottelun jälkeen yhteisen juhlahetkensä. Perniön lukion 24:stä keväällä valmistuneesta ylioppilaasta paikalle oli päässyt 20.
– Miten yllättävää elämä voikaan olla? Juuri kun kirjoitustemme h-hetkemme lähestyi, lähestyi myös pandemia. Suunnitelmat muuttuivat, jollakin saattoi olla kokeet jopa viitenä perättäisenä päivänä. Silti on mahtavaa olla tuore ylioppilas, katsoa avaraa maailmaa ja miettiä, mihin ryhtyisi, tiivisti ylioppilaan puheen pitänyt Jasmin Jurmu tunnelmiaan juhlapäivänä.
– Maailmanmenosta huolimatta näen tulevaisuuden valoisana. Edes korona ei voi estää meitä seuraamasta unelmiamme. Näytetään maailmalle, mitä me osaamme, hän jatkoi.
Yhteisen juhlan jälkeen monia odotti vielä kotona suuremmalle läheisten joukolle järjestetyt juhlat.
– Meille on tulossa noin 25 vierasta. Suurin osa tarjottavista on itse leivottu, mutta täytekakut on kuitenkin tilattu, kertoivat Sari ja Jorma Tuominen.
Heidän tyttärensä Henna Tuominen valmistui keväällä ylioppilaaksi ja on jo aloittamassa opintoja Helsingissä.
Juhlassa puhunut rehtori Arttu Karhulahti ilmaisi huolensa siitä, että lukio on menettämässä yleissivistävän roolinsa.
– Nyt pitää panostaa turhan varhaisessa vaiheessa lukion kurssivalintoihin, jotta saavuttaisi toivotun jatko-opintopaikan. En ole kovin tyytyväinen tästä kehityksestä, hän mainitsi.
Ainakaan taideaineita ei ole Perniön lukiossa unohdettu, sillä ylioppilas Jussi Kipinoinen lauloi juhlassa komeasti Suurlähettiläiden kappaleen “Kun tänään lähden”.

Jaa artikkeli: