Skip to main content

YIT hautasi Matildan loma-asunnot

Kaksi eteläisessä Salossa vireillä ollutta rakennushanketta on navakassa vastatuulessa. Uudisrakentaminen muuttaa Perniön kirkonkylän ilmettä: Markku Lehtonen tähyilee näkymiä viittä vaille valmiin rivitalon pihalta.
YIT:n Mathildedaliin suunnittelema Meri-Teijo Chalets –hanke on laitettu lopullisesti jäihin.
– Eteenpäin pääsyä ei tällä suunnitelmalla ole luvassa, myöntää Helena Rajala YIT:stä.

Meri-Teijo Chalets –asuntokokonaisuuden oli tarkoitus sijoittua Matildan Puistotien varrelle. Kyseessä oli varsin mittava suunnitelma. 40 huoneistosta suurin osan oli 43 ja 51 neliön kokoisia, suurimmat lähes 90-neliöisiä.
– Saimme varauksia vain reilu kymmenen. Kahdellakymmenellä olisi voitu lähteä rakentamaan. Tämän suunnitelman pohjalta hanketta ei olisi myöskään pystytty jakamaan kahtia, harmittelee Helena Rajala.
Vielä keväällä 2008 arvioitiin, että rakentamaan päästään viimeistään sen vuoden syksyllä.

NCC Rakennuksen Perniön keskustaan suunnittelema kerrostalo on sekin jäänyt vielä suunnittelupöydälle.
Nepsinkaarelle suunnitellun kerrostalon mainokset haettiin pois tontilta jokin aika sitten.
– Nyt aikeissa on suunnitella siihen vähän eri tyyppinen talo, mutta se on vielä työn alla Tämä aiempi ei herättänyt tarpeeksi kiinnostusta,  sanoo Liisa Kuukasjärvi NCC Rakennuksesta.

Rivitalo vetää
Rivitaloasuminen lähellä palveluja sitä vastoin kiinnostaa: Perniön keskuksessa Ilomäentiellä viimeistelyvaiheessa olevan rivitalon asunnot myytiin jo ennen rakentamista.  Taloon tulijat ovat Espoosta ja Karjaalta.
– Tonttina tämä on mainio rinnepaikka. Uskon, että paikka ratkaisee paljon asuinpaikan valinnassa, sanoo rakentaja  Markku Lehtonen.

Jaa artikkeli: