Skip to main content

Yhteiskoulun sisäremontti valmistuu ajoissa

Kusti Räsänen imuroi tiistaina ruokasalia remontoinnin jäljiltä.

Kesän kestänyt Perniön yhteiskoulun remontti valmistuu sisätilojen osalta koulun alkuun mennessä. Kyseessä on alapohjan remontti, jonka takia osa koulun uuden puolen alimman kerroksen lattioista on jouduttu purkamaan sokkelin vierestä noin metrin kaista.
–Siellä on vanhaa laudoitusta ja muuta, ja paineenvaihteluiden vuoksi huoneilmaan on voinut kulkeutua epäpuhtauksia, kertoi Salon tilapalveluiden kaupungininsinööri Janne Lehto viime maaliskuussa.
Työt alkoivat huhtikuussa.
Alkuviikolla osa avatuista kaistoista oli valettu umpeen, osaan levitetty jo valun alle jäävää vaahtolasimursketta ja yhden luokan lattia on jo laatoitettu.
–Laatta sen takia, että se hengittää, kertoo lattiat urakoiva Jarkko Laaksonen.

Erikoisempi työvaihe oli tyhjennettyjen sokkelien vierustojen puhdistus, joka tehtiin jääpuhalluksella hiekkapuhalluksen tapaan.
Alapohjan alapuolen tyhjennys jatkuu ulkokautta, erikoisemman oloinen imuauto jyrisee pihalla vielä tällä viikolla. Autosta lähtevää imuputkea ohjaillaan miesvoimin onkaloissa alapohjan alla.
–Se imee kaiken mitä kuuden tuuman putkesta mahtuu, kertoo Harri Salmi auton vuokranneesta Harrikoneesta.
Auto on Alankomaiden rekisterissä.
–Oli vuokrattava lisää kalustoa, kysyntää on ja koulukohteet halutaan tehdä lomien aikana.
Puhtaaksi imetyn alapohjan alle puhalletaan mursketta, vaahtolasia tai Leca-soraa. Sitä ennen rakennetaan uudet salaojat.

Jaa artikkeli: