Skip to main content

Yhteisiä kiinteistöjä

Tässä lehdessä on jatkojuttu hyvinvointialue Varhan tekemästä kiinteistöselvityksestä. Hyvinvointialue on käynyt läpi käyttämiensä rakennusten kunnon ja luokitellut ne. Toistaiseksi kiinteistökohtaista tietoa ei ole tullut julki.
Se kuitenkin olisi se, mitä paikallislehti tai isompikin media kaipaa.

Hyvinvointialue vetoaa selvityksen ei-julkisuuteen sillä, että se asettaisi kunnat eriarvoiseen asemaan, kun vuokrasopimuksia aikanaan uusitaan ja saattaisi aiheuttaa hyvinvointialueelle taloudellista vahinkoa.

Tämä tietenkään ei ole ratkaisevaa, kun toimitus tekee työtään; lehden tehtävänä olisi kertoa, missä kunnossa ovat talot ja tilat juuri täällä meidän alueellamme.

Tieto olisi tärkeää myös sitä arvioitaessa, mihin suuntaan palveluverkkoa ehkä aletaan keväämmällä justeerata. Joka tapauksessa kyse on julkisin varoin ylläpidetystä ja käytetystä suuresta kiinteistöomaisuudesta.

Joulurauhaa

Suomi alkaa pikkuhiljaa rauhoittua joulun viettoon – ainakin ne kansalaiset, jotka eivät vietä jouluaan työn tai muiden velvollisuuksien merkeissä. Erilaisten huonojen uutisten täyttämän syksyn päälle olisi toivottavaa, että joulusta tulee jokaiselle mahdollisimman rauhallinen.

Kovin usein tämän rauhan on rikkonut aivan olemattomasta alkanut sanaharkka. Neuvoksi yllättävää kyllä pätee tosielämässä sama kuin sosiaalisessa mediassakin. Kannattaa laskea vaikka kymmeneen tai miksei pidemmällekin ennen kuin kommentoi jotain, johon pikaistuksissaan sanoisi rumasti.
Niin pienestä se voi olla kiinni.

Jaa artikkeli: