Skip to main content

Yhteiset tilat keskittymässä uuden koulun pohjoispäähän

Kotitalous- ja tekstiilityöluokat saavat väistötilat teknisten töiden naapurisa vanhalla lukiolla. ari Juntunen (keskellä) esitteli tiloja eilisaamuna;  lähinnä kuulolla ovat Tauno Kanerva ja Vesa Lilja.Perniöön kaavaillusta uudesta koulusta on kaavailtu kaksikerroksista rakennusta, jossa eri toimijoiden yhteiset tilat olisivat rakennuksen alakerran pohjoispäässä.

Keskiviikkona vietettiin Salon kouluissa avoimien ovien päivää ja yhteiskoulussa vanhempia ja päättäjiä kierrätettiin myös käsityöluokissa.  Teknisen työn opettaja Jari Juntunen esitteli alustavaa tilasuunnitelmaa ja asemapiirrosta. 
Pohjapiirroksessa on  tässä vaiheessa hahmoteltu pohjoispäähän eli kirkon puoleiseen päätyyn suurta käsityötilaa sekä opetuskeittiöitä. Ruokala ja keittiöt olisivat osapuilleen siinä, missä parhaillaankin ja nykyinen huoltotie on merkitty alustavaan suunnitelmaankin.  Opetustiloja 0-2-luokille olisi alakerran Lupajantien suuntaisessa siivessä ja pihan puolella olisi liikuntasali.

Juntusen vetämällä kierroksella käytiin läpi myös se, mikä säilyy: kotitalous- ja käsityötunnit ovat saamassa väistötilat nykyisestä teknisen työn siivestä, joka saa näin olla käytössä myös rakennustöiden ajan. 

.Päättäjissä piirustukset herättivät kritiikkiäkin.
–Ensimmäinen kerta kun näen nämä, vaikka istun kaupunkikehityslautakunnassa. Tämä on varmaan ollut  virkamiesten pöydillä tähän asti,  tuumi Sanna Leivonen (ps).
Valtuutettu Tauno Kanerva (kesk) korosti yhteisten tilojen tärkeyttä; esimerkiksi kansalaisopisto on käyttänyt osaa koulurakennuksesta.  Kaipaamaansa hammashoitolan tilaa Kanerva ei esillä olleesta ykköskerroksen hahmotelmasta vielä löytänyt.

Opetuslautakunnan on määrä ottaa keväällä  kantaa hankesuunnitelmaan ja sitä kautta myös koulun  sijaintiin.

Jaa artikkeli: