Skip to main content

Yhteen kirjaan mahtuu satoja tarinoita

Ralf Arén, Matti Haapanen ja Jaakko Suominen esittelevät yhdessä uuden kirjan mainosta.

Matilda-talon pöydän ympärillä istuu kolme tyytyväistä miestä. Pöydällä on pino kirjoja, yksi kirjoista paljastettiin yleisölle eilen keskiviikkona.
Jaakko Suominen, Ralf Arén ja Matti Haapanen kertovat, että pöydän ympärillä pitäisi istua myös neljäs kirjoittaja, Marita Mustonen, mutta hän ei päässyt tiistaina paikalle.

Kovakantisen kirjan päällä lukee Ruukkikylästä lomakyläksi. Kirja on Mathildedalin kyläkirja, johon on koottu valtava määrä tietoa ja mielenkiintoisia tarinoita paikallisten ihmisten elämästä 170 vuoden ajalta.

Kirjan tekijät istuvat pöydän ääressä ja kertovat, että 350 sivun kirjan kirjoittaminen vaati paljon työtä. Projektin aikana haastatteluihin on kulunut aikaa satoja tunteja.

Tekijät ovat saaneet kulttuurityönä tehtyä teosta varten erilaisia avustuksia, mutta kolmikko kertoo, että myös omaa rahaa on laitettu kiinni tärkeän kotiseututyön puolesta.

–Tämä on ollut todella pitkä projekti. Ensimmäiset haastattelut tehtiin jo vuonna 2014 ja siitä lähtien olemme keränneet kirjaan tietoa ja tarinoita haastattelemalla ihmisiä, tutkimalla vanhoja muistikirjoja, tutustumalla jo kirjoitettuihin teoksiin ja etsimällä tietoa erilaisista arkistoista, Arén kertoo.

 

Lue lisää kirjasta ja kirjan tekijöistä tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: