Skip to main content

Yhden päivän lähdöt

Tervepä terve. Toimituksen koillisväylän viikkoluotaus tehdään tässä seuraavaksi.
***
Monenlaista tasavuotta sattuu näille main.

Tammikuun 26. päivänä vuonna 1918 yhdistyivät Työväen järjestysjoukot punakaartiksi ja loput tiedetään. Tammikuun 26.päivänä viime vuonna pääsi muutama tuhat litraa öljyä Kiskonjokeen ja taas tuli uutisoitavaa.

Parempi pistää päivämäärä ylös jo ensi vuodenkin kalenteriin. Siihen näkyy osuvan tämän tästä jotain, jonka takia voi tulla kiirus lähtö kamera kaulassa.
***
Veronkiertohan on viihdyttävä, perinteinen kansallisharrastus. Liikenteessä tätä on harjoitettu paljon. Takavuosina tehtiin pienistä pakettiautoista piilofarmareita ja poisteltiin takapenkkejä ihan verojen pienennyksen nimissä ja piste i:n päälle oli, kun näillä pääsi hakemaan pienen veron juomia Virosta.

No, tässä on saanut kuulla eräänkin kommentin noista liikennekameroista, jotka tässäkin maakunnassa päivystävät. Uusia kameroita on vastikään tullut muun muassa Turun vilkkaammille väylille.

Vakavissaan on esitetty niistä sellainenkin näkemys, jonka mukaan nämä ovat ihan vaan valtion harjoittamaa rahastamista.
Olkoonkin, että jos nopeusvalvonta ei pelaisi juuri sen päiväkodin kohdalla, jossa kommentoijan lapsi on, niin taas tulisi sanomista.

Muuten ei voi kuin todeta, että heikoksi on mennyt. Vanhaan hyvään aikaan olisi ihan piruuttaan ajettu niin, että valtio ei näistä kameroista saa ainakaan itseltä sitten killinkiäkään.
***
Tulipa tuossa sunnuntaina liityttyä myös siihen joukkoon, jolla on oma nimikkomyrsky. Komeasti nimetty puhuri puhalsi yli läntisen Suomen.

Kieltämättä tässä voi nyt samaistua myös ns. alan miesten joukkoon. Maanantaiaamuna sai lukea lehdestä oikein nimen kanssa, miten on tullut riehuttua siellä ja täällä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: