Skip to main content

Wipro kiipesi Salon veroneloseksi

 

Perniössä kippihydrauliikkaa valmistava Wipro Infrastructure Engineering on Salon viime vuoden neljänneksi suurin yhteisöveron maksaja.
Yhtiö maksoi 5,3 miljoonan euron tuloksesta veroa tasan viidenneksen, runsaan miljoonan.

Edellisvuonna Wipro oli kaupungin toiseksi suurin yhteisöveron maksaja, tuolloin tulosta  kertyi 6,2 miljoonaa ja veroja lankesi maksuun noin 1,2 miljoonaa.

Wiprolla on tuottanut päänvaivaa  muun muassa komponenttipula ja sota, mutta uutisia on tehty myös myönteisistä asioista: esimerkiksi keväällä Perniönseudun Lehti kertoi yrityksen uudesta maalaamosta, jonka toimitusjohtaja Sauli Litsilä kommentoi olleen “muutaman miljoonan hanke”.

Salon ykköseksi viime vuoden tilastoissa kipusi Suur-Seudun Osuuskauppa, joka teki tulosta 11 miljoonaa ja maksoi tästä veroja noin 2,2 miljoonaa euroa.

Suomen viime vuoden verotiedot julkistettiin keskiviikkona aamulla.

Perniönseudun Lehti julkaisee yhteisöverotiedot, mutta yksittäisten veronmaksajien ei voi paikallistaa lehden levikkialueelle.

Salon yrityksistä toiseksi nousi Ledil Oy 7,4 miljoonan euron tuloilla. Kolmosesta löytyy jälleen paikalliskytkös:  Lähitapiolan luotsasi 7,1 miljoonan euron tulokseen ja  runsaan 1,4 miljoonan euron veroihin perniöläisyntyinen Ari Lagerström.

Eteläisestä Salosta löytyy muitakin kärkipään yrityksiä kuin Wipro: kiskolainen Punta Oy on sijalla 14.  Tulosta yritys teki 1,8 miljoonaa euroa ja maksoi veroa noin 370 000 e. Teijolla toimiva telakkayhtiö Western Shipyard on vajaan 1,2 miljoonan tuloksella sijalla 19 ja perniöläinen sähkötukku Finnparttia sijalla 20, tulosta runsas miljoona euroa.

Mathildedalin Ruukki oy löytyy sijalta 24, Vaanelan puutarha sijalta 29 ja Saaren taian taustayhtiö Topaz Oy sijalta 30.

Muutoksiakin on tapahtunut: esimerkiksi venevalmistaja Marine Alutech on nyt kaupunkikohtaisella sijalla 44; verotettavaa tuloa kertyi 484 000 e. Edellisvuoden tulos oli 2,3 miljoonaa euroa ja sijoitus

 

Jaa artikkeli: