Skip to main content

Walkers-toiminta käynnistyy Perniössä joulukuussa

Saaren taika tukee Walkers-toiminnan alkua. Yrityksestä kuvaan ehtivät Karoliina Rautio, Iida Vuorinen, Pinja Parviainen ja Johanna Amnelin.

Perniön alueen nuorten hyvinvointiin tartutaan entistäkin pontevammin joulukuun alusta lähtien.

Aseman Lapset ry aloittaa alueella Walkers- toiminnan, joka tuo kylille paitsi yhdistyksen oman työntekijän, myös kouluttaa paikallisista ihmisistä vapaaehtoistyöntekijöitä.
–Ajatuksena on, että sitä kautta toiminnasta jäisi ensi vuoden jälkeen pysyvä jälki, sanoo Karoliina Rautio kosmetiikkayritys Saaren Taiasta.

Juuri yrityksen rahallinen tuki mahdollistaa toiminnan aloittamisen: Saaren taian taustayhtiö Topaz Oy avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin.
–Päätös oli hyvin helppo tehtäväksi, sanoo yrityksen perustaja Johanna Amnelin.

Hän toteaa, että jos pienessä yhteisössä nuorilla on surua tai pahoinvointia, asiasta tulee helposti yhteinen.
–Siihen on helppo samaistua.  Jos yhdelle nuorelle käy huonosti, se voisi yhtä hyvin olla oma lapseni, Amnelin puntaroi.

Topaz Oy on lupautunut kattamaan kuluista 30 000 e eli yli puolet.  Nyt yritys haluaa haastaa myös muita paikallisia yrityksiä mukaan.
–Jos kunnilla ei ole resursseja, on yritysten ja yhdistysten paikattava, Amnelin sanoo.

Karoliina Rautio toteaa, että ajatuksena on jalkauttaa Walkersin työntekijä sinne, missä nuoretkin ovat;  milloin Narikkaan, milloin kadulle, milloin vaikkapa ABC:n kahvioon.

Walkers-ohjaajana aloittaa Matti Pääkkönen.

Lisää Perkkarin digi- ja printtilehdestä 4.11.

 

Jaa artikkeli: