Skip to main content

Vuotovika on kiusannut Petun lossin liikennöintiä koko viikon

LST Service Oy:n Tommi Laine esittelee lossin ruumaa: kuvassa näkyvä osio on jo paikattu betonilla.

Petun lossin liikenteessä on ollut tällä viikolla ongelmia.

Keskiviikkona lossi oli poissa käytöstä kuusi tuntia ja katkoja on ollut muinakin päivinä. Syynä ovat lossin pohjan ruostevauriot, joista vuotaa merivettä sisään.

Vuoto havaittiin jo sunnuntaina.
-Vikaa korjatttiin keskiviikkona, mutta se korjaus ei toiminut.  Tänään siellä ovat jälleen korjaukset käynnissä. Vauriokohtaa hitsataan ruumasta käsin ja voi olla, että korjauksen aikana ei voi ajaa, kertoi Petun yksityistien hoitokunnan puheenjohtaja Mikael Herlin torstaina iltapäivällä.

Torstaina korjaustöissä ollut Tommi Laine LST Service Oy:sta kertoi, että pohja on sen verran huonokuntoinen, että hitsamaalla sitä ei saa paikattua.  Vuodot on tulpattu, ruumaa kuivattu ja jäykkääjien väliin valettu korjaukseksi betonia.

Lossilla on toki myös  liikennöity:  vuotoa on pidetty kurissa uppopumpulla.  Lossi on osastoitu ja pohjan vikoja on vain yhdessä osiossa.  Suoraa turvallisuusriskiä ei näin ole ole: Tommi Laine totesi, että vaikka tämä vioittunut osio tulvisi, lossi ei uppoaisi.  Lossinkuljettaja Mikko Virpo arveli vuotavasta osiosta pumpatun noin kahdeksan kuutiota vettä.

Petun lossi on  vuodelta 1972.   Mikael Herlin sanoo olevansa toiveikas sen suhteen, että lossin omistavalta Finferriesiltä heltiäisi liikennepaikalle uudempikin lossi.

Herlinin toivekas arvio  torstaina iltapäivällä oli, että korjaukset saadaan tehtyä ja perjantaina lossi palaisi jo normaaliin aikatauluun.  Pakkasista tai jäistä ei muuten ole ollut kululle juuri haittaa.

Jaa artikkeli: