Skip to main content

Vuosikymmenien ystävydestä kasvoi kesäpuoti

Päivi Hellströmin ja Heta Liimanin puoti syntyi vanhaan terveystaloon.

Särkisalon satamista on vuosikymmenien aikana lähdetty vesille ties miten monella purjeveneellä ja nostettu purjeita tarpeen mukaan; isopurje, fokka, genua ja niin edelleen.

Ehkä jokin Särkisalon vesillä tuulta haukkoneista purjeista on nyt vanhan terveysaseman tiloissa uudessa muodossa, esimerkiksi kassina tai rahin päällisenä.
–Isäni on purjehtija ja pistin hänen kauttaan sanaa liikkeelle, että vanhoja purjeita vastaanotetaan, naurahtaa artenomi Heta Liiman.

Hän pyörittää verhoomoa Salossa ja tekee siinä ohessa purjeista uutta. Mitä useamman kauden meriä nähnyt purje, sitä pehmoisempi käsiteltävä, mutta silti vahva ja vettäpitävä ja omiaan siksi takkimateriaalinakin.

Purjekangastuotteet ovat paitsi omaa tekoa, myös omaa suunnittelua. Kesän ajan niitä myydään Särkisalon vanhan terveystalon tiloihin perustetussa kesäpuodissa.
Sen idean äiti taas on Päivi Hellström, joka lanseerasi Särkisalo-tuotteidensa sarjan kolme vuotta sitten. Särkisaloa on painettu sittemmin esimerkiksi erilaisiin vaatteisiin ja kasseihin ja puodissa on niille omat osastonsa.
Ajatus kaupasta syntyi, kun lähistöllä asuva Hellström oli aikansa koiralenkeillä katsellut terveystaloa sillä silmällä.

Yhteys Liimaniin syntyi jo kolmekymmentä vuotta sitten ja yhdistävä tekijä on Halikon käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, tutummin Hakto. Naisia yhdistävät käsityöt ja vielä niidenkin yli ystävyys.

Jaa artikkeli: