Skip to main content

Vuorosanat haltuun

Tervepä terve. Toimituksen koillisleikkaamon viikkofilmi viimeistellään tässä seuraavaksi.
***
Kotimainen elokuva on ollut otsikoissa. Tekeillä on uusi versio Tuntematon sotilas-teoksesta, ja kritiikkiä on kuulunut jo ensimmäisenkään otoksen kuvaamista. On ihmetelty, pitääkö tehdä jälleen yksi sotaelokuva ja valita pääosiin valmiiksi televisiosta tutut hemmot.
No, keskeneräistä työtä ei saisi arvostella, joten ei vielä passaa purnata. Edellisessäkin versiossa oli isossa roolissa aikansa suosikkikoomikko, eikä huonosti sittenkään.

Isompi asia onkin aiheen valinta. Mikä ettei maineikkaasta kirjasta voisi tehdä uusia tulkintoja, railakkaitakin.
Joskus elokuva on jopa kirjaa selventävä teos, kuten esimerkiksi Seitsemän veljeksen tapauksessa.

Mietitäänpä. Ensimmäiset veljesten painokset ladottiin fraktuuralla, sisuaskitekstillä, josta ei nyt ainakaan nykyihminen saa tolkkua, jos saivat aina aikalaisetkaan. Onneksi sittemmin tuli Turkan kohuttu televisioversio, josta katselin hiljakkoin uteliaisuuttani pari pätkää netistä.
Jos Turkan tulkintaan on luottaminen, keskeiset teoksen repliikit ovat ”Perrggggghlhhh, ”Öyyynnghhgg ” , sekä ikimuistoinen ”Grrrggghhh.”
***
Mielenkiintoisia yritysuutisia tulee Rymättylän suunnasta. Entisellä sillijalostamolla aletaan valmistaa kuohuviiniä. Asiasta ovat kertoneet muun muassa Rannikkoseutu ja Yle.
Suunnitelmat ovat kiehtovia; aikeena on käyttää alueen omenatarhojen hedelmiä ja kypsyttää tuotteet Brinkhallin kellarissa.
Ja tietysti yritteliäisyys on aina hatunnoston paikka. Mainitussa paikassa voidaan sanoa, että joku muu olisi pistänyt sillit pussiin.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: