Skip to main content

Vuokra-asuntoja on vapaana niukasti tai ei ollenkaan

Petteri Kallonen asuu vuokralla Perniön Airikintiellä. Hän sanoo olleensa onnekas asuntoa hakiessaan: asunto sattui olemaan heti vapaana ja lisäksi siinä on tehty korjaustöitä kuten uusittu keittiö ja tapetteja.

Sopivien vuokra-asuntojen puute saattaa estää Perniöön muuttamisen.

Salon Vuokratalot Oy:n listoilla on tällä hetkellä reilu 100 vuokra-asuntoa Perniössä, mutta vain kolme asuntoa on vapaana.
Vuokraovi.com palvelussa vuokra-asuntoja oli Perniössä ja Särkisalossa tarjolla tiistaina pyöreät nolla kappaletta.

Asumisen asiantuntija Elina Vallenius OP Koti Lounaismaa Oy:sta kertoo, että Perniön vapaita vuokra-asuntona kysellään satunnaisesti. Yleensä vapaa asunto on pystytty löytämään jollain aikataululla.
–Viime kesänä oli sellainen tilanne, että yhtään asuntoa ei ollut tarjolla, koska Perniön seudulla on paljon kausityöntekijöitä. Vaihtuvuus on Perniössä melko vähäistä ja meillä on paljon todella pitkäaikaisia asukkaita, Elina Vallenius kertoo.

TT-Välitys Oy:n Toni Tammi kertoo, että tällä hetkellä listoilla ei ole yhtään vapaata vuokra-asuntoa Perniössä. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, kun suunnilleen viikon sisällä vuokrattavaksi tulee kaksioita ja kolmioita kerrostaloista ja lisäksi yksi kaksio paritalosta.
Perniössä vuokra-asuntojen kysyntä on suurta.
–Oman näkemykseni mukaan Perniössä on paljon vetovoimaa ja täältä halutaan asuntoja. Vaihtuvuus on pientä, joten tarjontaa on usein vähän, Tammi kertoo.
Asuntoja kysellään paljon suoraan välittäjältä. Viimeksi tänään yrittäjän puhelin soi, ja joku kyseli vapaata vuokra-asuntoa Perniöstä. Erityisesti rivitalossa sijaitseville kaksioille olisi kysyntää.

Jaa artikkeli: