Skip to main content

Jukka Roos jättää valtuuston

Salon valtuustossa vaihtuu puheenjohtaja.
Teijolainen Jukka Roos (sd.) jättää kunnalliset luottamustehtävät vuoden vaihteessa.

Aiemmin Roos oli ilmoittanut jatkavansa tehtävässä valtuustokauden loppuun.
–    Se oli aikeena, mutta alkoi tuntua siltä että tunnit tulevat täyteen ennen sitä, mietti Roos maanantaina.
–    Ei voi sanoa, että olisin kyllästynyt. Yhteiskunnalliset  asiat kiinnostavat edelleen, mutta tuntuu, että en ehkä  ole osannut tehdä riittävän hyviä päätöksiä, puntaroi Roos.
 Roos kiistää astuvansa sivuun kaupungin kehnon taloustilanteen vuoksi.
–    Ei tässä vastuun pakoilusta ole kyse.
Viime aikoina Salossa on puhuttu säästöistä ja tehtykin kipeitä päätöksiä.  Myös luottamushenkilöiden arvostelu on koventunut.
–     Viime vuodet ovat olleet aika tyrmistyttäviä.
–    Menen mihin vaan, kaikki tuntevat.  Niin sen pitää ollakin, mutta sanominen on ollut todella negatiivista.
Roosin eron mahdollistaa kuntalaki, jonka mukaan luottamustoimesta on oikeus kieltäytyä, jos henkilö on täyttänyt 60 vuotta tai ollut samassa tai samaan toimielimeen kuuluvassa luottamustoimessa neljä lähinnä edellistä vuotta tai ollut kunnallisessa luottamustoimessa yhteensä kahdeksan vuotta.
Roos oli Perniön valtuustossa ensimmäisen kerran vuosina 1981-1996 ja jälleen vuosina 2000-2008, jonka jälkeen hän on toiminut Salon valtuuston puheenjohtajana.  Kansanedustajana hän toimi vuosina 1987-1999 sekä  2003-2007.
Seuraavassa kokouksessa puheenjohtajana toimii väliaikaisesti varapuheenjohtaja Marjatta Hyttinen (kok.). Uusi puheenjohtaja nimetään edelleen SDP:n ryhmästä.  Roosin tilalle valtuustoon nousee Antti Toivonen.

Jaa artikkeli: