Skip to main content

Vossloh Cogiferin Teijon tehtaalla YT-neuvottelut

Rautatievaihteita valmistavan Vosslog Cogiferin Teijon yksikön toiminnan jatkuminen on vaakalaudalla.
Tehtaalla on käynnissä yt-neuvottelut, jotka koskevat tuotannon henkilökuntaa.  Kaikkiaan neuvottelujen piirissä on viisitoista työntekijää.
–Seuraava kokous pidetään ensi viikolla ja käytännössä yt-päätös jää ihan vuodenvaihteeseen, toteaa Vosslog Cogifer Finlandin toimitusjohtaja Pekka Rautanen.

Rautasen mukaan taustalla on se, että koko konserni hakee tehokkuutta. Teijolta tuotanto siirtyisi Ruotsiin ja Puolaan.
Yhtiöllä on Suomessa kaksi kokoonpanosta vastaavaa yksikköä, jotka jatkossa saisivat ulkomailta osat tuotantoaan varten.
–Pitää muistaa, että osa kokoonpanoon tarvittavista osista on tullut jo nyt ulkomailta eikä vain Teijolta, Rautanen toteaa.
Hän sanoo, että Vossloh Cogiferin Suomen toiminnot ovat olleet kaiken kaikkiaan tulokseltaan positiivisia.  Suomalainen tuotanto jää kotimaahan.
–Suomen valtion ratahankkeet eli ne, joissa asiakkaana on Väylävirasto, ovat olleet suht vakaita ja tasaisia.
Pääluottamusmies Tom Aren kritisoi yt-menettelyjä;  hänen mukaansa Teijon yksikkö on tuloksellinen ja lisäksi verraten pienenä tarvittaessa ripeäkin.
–Olemme tehneet esimerkiksi tehdasalueille tarvittavaa erikoisempaa varustusta hyvin lyhyelläkin varoitusajalla. Jatkossa tilausajat kyllä pitenevät, jos yksiköt kasvavat, Aren uumoilee.
 
Aren muistuttaa, että raideliikenteen kehittämisestä ja vihreistä arvoista puhutaan paljon.
–Ja sitten kotimaista tuotantoa ajetaan alas, hän ihmettelee.
Jaa artikkeli: