Skip to main content

Voimala aloittaa päivystykset Perniössä

Voimala esittäytyi viime viikolla Perniössä. Palautelappuja tutkivat ammattiopiston Kaisa Järvinen, projektipäällikkö Salla Seppälä ja uraohjaaja Marjut Laaksonen. Salon työllisyyspalveluiden Voimala-palvelupiste on toiminut Salon keskustassa parin vuoden ajan ja sen suosio kasvaa jatkuvasti.Nyt palvelu jalkautuu myös Perniöön;  luvassa on ennen heinäkuuta kaksi päivystyspäivää. 

Salossa on opittu, että keskenään samanlaisia päiviä ei Voimalassa ole: jollekin tulijoista riittää kertakäynti ja joku käy useammin. 
 –Joku on voinut viipyä kerralla pari tuntiakin, kertoo uraohjaaja Marjut Laaksonen.

Keskeinen on tavoite;  etsiä yhdessä esimerkiksi koulutus- tai työpaikkaa tai vain auttaa siinä, miten töitä haetaan. Hakemuksia ja CV:itä on tehty Voimalassa porukalla.
–Sellainen tarina on tuttu, missä ihminen on osaava ja ammattitaitoinen, mutta ei osaa kirjoittaa osaamistaan auki hakemukseensa, sanoo Salon seudun ammattiopiston Kaisa Järvinen.

Joskus taas sähköinen työnhaku ei ota luonnistuakseen.  Viime torstaina Perniössä Voimalan palveluita esitellyt kolmikko korostaa, että työnhakijalle on monesti iso arvo sillä, että palvelupisteellä pääsee juttelemaan kasvokkain ihmisen kanssa ja että aikaa ei tarvitse varata.
–On sellaista, että ihmisen pitäisi hoitaa asioita mutta työttömänä ollessa ne helposti lykkääntyvät. Sitten eräänä päivänä on se olo, että nyt pistän toimeksi. Silloin pitää päästä sisään palvelun ääreen heti eikä niin, että katsotaan joku aika ja se on kuukauden päästä. Sitten asiat jäävät taas roikolleen, Järvinen sanoo. 

Jaa artikkeli: