Skip to main content

Visa vinkuu siimeksessä

Tervepä terve. Toimituksen koillisverstaan viikkosorvi on käynnistetty jälleen.
***
Vasta päättyneeseen lomaan mahtui monenlaista. Ensimmäinen viikko vei sisävesille lähelle itärajaa.
Liikennehuomio oli metka. Moni on harmitellut itänaapurien huolettomuutta tien päällä, mutta höps. Rajan pinnassa, missä itäautoja riittää, oli liikenne sopuisaa. Paluumatkalla viimeistään nelostiellä alkoi taas oikeuksiensa perääjiä olla.
***
Toimeliaita kyliä riittää. Saimaan-retkellä vastaan tulleen Jänkäsalon kyläyhdistys tienaa muun muassa itsepalvelukioskilla: lossirannassa seisovan hirsimökin valikoima ei ollut vaatimaton eikä vanha. Maksu kassalippaaseen tasarahalla ja vihkoon tieto siitä, mitä on ostettu. Idea on sekin, että puhelimen tai muun saa ladata euron hinnalla. Vanhanaikainen luottamus on kurssissaan, olkoonkin että valvontakamerat ja muut toki ovat toiminnassa.

Samalla yhdistyksellä on komein näkemäni itsepalvelukirjasto; oma Veikkohuovis-kokoelmakin sai täydennystä eikä näköala Saimaan selälle ihan huono ollut.
***
Yhteiskunta tulee mökillekin, tänä kesänä nuohoojan muodossa. Veneellä saarelta toiselle sukkuloivan nuohoojan hommassa oli nättinä kesäpäivänä jotain kadehdittavaa.

Maksuvaihe säväytti. Perinteisesti homma on hoidettu antamalla nuohoojalle seteleitä tai saamalla pankkisiirto. Tänä päivänä sutarin kottikärryn pohjalta löytyy pankkikorttipääte.
Paljon on tullut korttia höylättyä marketeissa ja muissa, mutta uskokaa kun sanon: siinä on jotain hyvin oudon tuntuista naputella tunnuslukua ja painaa enteriä kuusen juurella tiettömän taipaleen päässä.
***
Kuntoilua unohtamatta. Loman urheilujen lopputulos ei näy muskeleina vaan muutamana kuutiona klapia.

Puiden teko jos mikä on varusteurheilua. Hyvän kirveen ja nuljumattoman hakkuupölkyn lisäksi työtehoa parantaa hikipanta. Silmiin valuva hiki on työjarruna samaa luokkaa kuin ns. nyppylähanskat tai talouskeskiolut. Kumpaakaan ei passaa ottaa esille ennen kuin päivän kiintiö on tehty.
Toki pannalla ulkonäköön tulee Martti Syrjän takavuosien lavaeleganssia. Toisaalta kun työvaatetus muuten koostuu kuumailmapallon kokoisesta ja näköisestä t-paidasta ja pyhällä hengellä koossa pysyvistä housuista, niin mene ja tiedä, onko kyseessä huononnus.

Työ tähtää siihen, että tuloillaan on elonpäiviä ja saunailtoja. Klapintekijä on optimistisella asialla.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: