Skip to main content

Virkavalta kartalla

Tervepä terve.  Toimituksen lounaissektorin lomaviikon värikartta teipataan seinälle tässä seuraavaksi.
***
Jonkinmoinen kestoaihe on poliisitoimikin.   Viimeksi viime viikolla poliisiylijohtaja oli sitä mieltä, että maakunnasta  Kaarinan tai Raision poliisiasema ehkä loppuu tulevaisuudessa.
Asukasmäärien kanssa asema-asialla ei taida olla juuri tekemistä.  Kaarinalaisia on runsaat 31 000, mikä ehkä ei riitä kauaa omaan asemaan.   
Joko varallisuus tai vaatimukset ovat muuttuneet kun muistaa, että  siitä ei ole mahdottoman pitkää aikaa, kun alle 10 000 asukkaan Perniössä oli poliisiasema jossa pyörivät jopa yövuorot.  
Vaan eihän tässä palvelu huonone.  Ei tarvita kuin huolella läpi runnottu kuntauudistus niin taas on kohta asema joka kunnan alueella vaikka asemia olisi vain kourallinen.

  Tässä toistuu sama  kuvio kuin viinakauppojen kanssa siis. Vaan tokihan Alkoilla ja poliisilla valtion laitoksina on tietty yhteys muutenkin. Ahkera asiointi edellisessä on monesti johtanut asiakassuhteeseen myös jälkimmäisen kanssa.

***
Maakuntalaulut ovat olleet vähän framilla nekin. Viikonloppuna  Keskustan puoluekokouksessa viritettiin Nälkämaan laulu jonkinmoisena mielenosoituksena.
Osuvaa sinänsä, uutiset tiesivät kertoa että kokouksen iltajuhlassa  ruoka oli loppunut kesken.
Nälkämaan laulu onkin  maakuntalauluista niitä ainoita, missä ei oikein mene putkeen, kuten nimikin kertoo.  Taival on hankala, luonto kitsas ja periksi ei anneta.
Muutenhan nämä kappaleet ovat kuin vanha kotimainen elokuva: kuohuvat kosket, viljavat pellot, upeat lehdot ja suoraselkäinen asujaimisto mainitaan useammassakin kipaleessa.  Varsinaissuomalaisten laulussa ollaan selkeästi jo vähän kaupunkilaisia, tietty. 

Suvivirttä kai harva edes mieltää kovin hengelliseksi teokseksi, mutta niin vaan siitä saadaan joka kevät aikaan typerä kinastelu. 
Vaan otetaanpa ensi vuonna aiheeksi nämä maakuntalaulut:  useammassa renkutuksessa viitataan  nimittäin myös jumalaan, Keski-Pohjanmaan laulussa tosin leppoisasti taivaan taattoon. 

Että hep. Kuka tosikko ehtii ekana kieltää tällä varjolla lapseltaan osallistumisen siihen koulun juhlaan, jossa ohjelmassa on myös maakunnan tunnuskipale.

***
Selailin tuossa ajan kuluksi naistenlehtiä ja yhden kannessa joku ulkomaanjulkkis antoi ymmärtää selvinneensä perhetragediasta.

Television kaikenikäisille suunnattujen elokuvien seuraaminen tietysti pistää miettimään, että oma haasteensa on perhekomedioissakin.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: